mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez ám az elismerés: magyar játékosok az angol csapat dicsőségfalán!

Ritkán fordul elő, hogy egy magyar játékos egy külföldi csapat dicsőségfalára kerüljön. Főleg nem mostanában. Olyan meg talán még sosem fordult elő, hogy egy klubnál három magyar is „mennybe menjen”. Most, a Plymouth Argyle Football Clubnál ez is megtörtént.

Buzsáky Ákos volt az „első fecske” az angol csapatnál. A középpályás a Portóból, friss UEFA-kupa győztesként érkezett a csapathoz, és játékával sokat tett azért, hogy kinyissa az ajtót a magyarok előtt. Hamar a szurkolók kedvencévé vált, az edzője, Ian Holloway is többször elismerését fejezte ki vele kapcsolatban. 2006 augusztusában így nyilatkozott: „Ákos egy nagyszerű játékos: olyan, mint egy varázsló, mindig meg tudja valamivel lepni az ellenfeleket. Sok ilyen futballistára lenne szükségem.”

Buzsáky végül 2007-ig maradt a csapatnál – 81 meccsen hét gólt szerzett -, de így is játszhatott együtt Halmosi Péterrel, akit 400.000 fontért szerződtettek az angolok, és aki 2007 és 2008 között 59 meccsen 12 góllal tette le a névjegyét a Plymothban.

Halmosival együtt került a csapathoz Tímár Krisztián is, aki szintén a szurkolók kedvence lett, köszönhetően harcos játékának.  Tímár 91 meccsen öt gólt szerzett. Őt nemrégiben meghívták a csapat egyik bajnokijára, ahol 10 ezer ember tapsolt neki felállva, és ahol közölték vele, beválasztották a „Argyle Legends”-be, azaz a klub legendái közé.



Balajcza hazai győzelmet vár a fináléban Gera, mester!