mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vignjevics és Doll a kupadöntőről!

Újpest-Fradi. Ráadásul a Magyar Kupa döntőjében. Kell ennél jobb szezonzárás? De nézzük, mit vár a két edző.

- Óriási a várakozás a döntő előtt, hiszen hosszú múltra tekint vissza a két klub egymás elleni rivalizálása - fogalmazott Thomas Doll. - Úgy gondolom, mindenki örül, hogy a kupadöntőben az Újpest és a Ferencváros játszik egymással, mert amit a labdarúgás érzelmi szinten fel tud mutatni, ezek a derbik mindig felmutatják, és rendre magas színvonalúak ezek a mérkőzések. Az esélyek teljesen kiegyenlítettek, ötven-ötven százalékot adok a győzelemre mindkét együttesnek. A bajnokságban volt egy hullámvölgy tavasszal, de amikor hat fordulóval a bajnokság vége előtt egy csapat megnyeri a bajnokságot, az étvágy kicsit lecsökken a játékosokban. Kedden kezdtük el az edzéseket a kupadöntőre, és nagyon boldog vagyok, mert az előző napokban olyan csapatot láttam a tréningeken, akik nagyszerűen edzettek. Az elmúlt napok alapján újra beleszerettem a csapatomba, ez jó jel a döntő előtt. A két csapat jól ismeri egymást, tisztában vagyunk a rivális erényeivel, de a gyengéivel is, és ezzel az Újpest is ugyanígy van.

Nebojsa Vingjevics, az újpestiek szakvezetője azt emelte ki, hogy apró dolgok döntenek majd a találkozón, egy-egy hiba, vagy a koncentráció visszaesése végzetes lehet mindkét fél számára:

- Kilencven percen keresztül kell koncentrálnunk, mert egy-egy pillanat fog dönteni a győzelemről. Aki jobban használja ki ezeket a pillanatokat, az emelheti magasba a végén a trófeát. Mindent tudunk egymásról, ezért nem taktikai szinten dől el a találkozó, hanem azon, hogy ki lesz motiváltabb, a játékosok az adott pillanatokban éppen milyen megoldást választanak. A kupaelődöntőt követően nálunk sok játékos fejben már a szombati fináléra készült, talán emiatt nem sikerültek jól az utolsó bajnokijaink - fogalmazott az Újpest szakvezetője.



Játékos-rablási kísérlet, iskolaidőben, telefonon… Balajcza hazai győzelmet vár a fináléban