mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csank János: Egy rossz eredmény is tud jó lenni

Március 26-án a magyar labdarúgó-válogatott Horvátország ellen lép pályára. Ám ez a felkészülési mérkőzés más lesz, mint az elmúlt évek hasonló meccsei. Most ugyanis nemcsak edzőpartnerek leszünk, hanem mi is az Eb-re készülünk! Kérdés, hogy volt szövetségi kapitányaink mit várnak a mérkőzéstől és az Eb-re való felkészüléstől.

valogatott

A felkészülési terv szerint csapatunk az Eb-ig csupa erős válogatott ellen lép pályára – Horvátország után Németország és valószínűleg Mexikó következik –, és Csank János szerint ez megfelelő alapot adhat az Eb-re.
– Feltéve, ha nem szaladunk bele olyan nagy vereségekbe, hogy a játékosok elveszítsék az önbizalmukat – mondta a Lokálnak Csank János, aki hozzátette, tanácsot most nem szabad, de nem is kell adni a szakmai stábnak. – Nem szabad elvitatni, Bernd Storck jól csinálta, amit csinált, hiszen ott vagyunk az Eb-n. Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, mit sikerül összeturmixolnia a keretből. A horvátok elleni első erőpróba nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az ellenfélnél világklasszis játékosok szerepelnek, de fontos figyelembe venni, hogy egy rossz eredmény is segítheti a felkészülést. Bízom benne, hogy megfelelő teljesítményt tudunk majd nyújtani, hiszen jó lenne jól szerepelni Franciaországban. Ezen én a csoportból való továbbjutást értem, és azzal, hogy még a legjobb harmadikok is továbbmennek, erre egész jó esélyünk van.

Várhidi Péter szerint a horvát válogatott tökéletes választás és nagyszerű erőpróba, igaz, a németeket nem vállalta volna be az Eb előtt.
– A horvát válogatott az európai középmezőny élén áll, szerintem nagyon jó döntés ellenük játszani, hiszen így valóban lemérhetjük, hol is tartunk jelenleg – mondta lapunknak Várhidi. – Bár sokan azt mondják, elkezdődött a felkészülés, én ezt inkább amolyan rávezető szakasznak mondanám, ahol a kapitány elmondja a játékosoknak, mit szeretne látni az Eb-n, gyakorolnak egy kicsit, mindez pedig játékba torkollik. Elég sok meccset láttam már életemben, így azért ezektől a felkészülési meccsektől színvonalban nem sokat várok, hiszen a bajnokság közben nem hiszem, hogy az ellenfelek mindent beleadnának. Persze így sem mindegy, hogy kikkel játszunk az Európa-bajnokság előtt, én mondjuk, a németeket biztos nem vállaltam volna be, mert ők nagyon erősek, és kár lenne egy esetleges nagyarányú vereséggel a hátunk mögött utazni Franciaországba.



A Fradinál is tudják, megbukott az új Fradi-sas Több százan kísérték utolsó útjára a Mágust (videó)