mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Király Gábort is köszöntötték a Magyar Labdarúgás Napján

A Magyar Labdarúgás Napját a mindenkori férfi válogatottak mellett a korábbi és jelenlegi női válogatottak is együtt ünnepelték az Aréna Hotelben. No és Király Gábor is köszöntötték.

Hatvankét évvel ezelőtt, 1953. november 25-én, egy szerdai napon, délután negyed háromkor futott ki a Wembley gyepére az Aranycsapat, hogy megmérkőzzön a házigazda angol válogatottal. Akkor még senki nem sejthette, hogy a magyar válogatott világraszóló 6-3-as győzelmet arat, ezzel megtörve az angolok 90 éve tartó hazai veretlenségét. A sporttörténeti diadal emlékére a Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-ban november 25-ét a Magyar Labdarúgás Napjává nyilvánította.

Idén a megszokottól eltérően nem koszorúzással kezdődött a program, mert a Puskás Ferenc Stadion átépítése miatt a toronyépület előtti emlékművet nem lehet megközelíteni. Így a vendégek közvetlenül az Aréna Hotel konferenciatermébe érkeztek, ahol egy különleges fotókiállítás várta a résztvevőket: a magyar válogatott sikeres Európa-bajnoki selejtezősorozatának legszebb pillanatait bemutató fotósorozat segítségével újra átélhette a sikert a vendégsereg. Miután mindenki elfoglalta helyét, Borbély Zoltán, az esemény moderátora mondott köszöntőt, melyben kiemelten üdvözölte a női válogatottak képviselőit.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke köszöntőjében természetesen a válogatott őszi teljesítményét méltatta, valamint megemlékezett az FTC 1965-ben Vásárvárosok Kupája-győztes csapatáról is, ez utóbbiról egy filmet is láthattak a jelenlévők. A köszöntő után Király Gábor teljesítménye előtt tisztelegtek az egybegyűltek: a magyar válogatott kapusa a pótselejtezőkön játszotta le 100. és 101. mérkőzését a válogatottban, és ezzel Bozsik Józseffel együtt vezeti a magyar válogatottsági listát. Ebből az alkalomból az MLSZ elnöke ajándékkal köszöntötte a sportolót.

A rendezvény végén a Beatangok zenekar szolgáltatta a zenei aláfestést a magyar válogatottak jó hangulatú beszélgetésének, amelyben a régi nagy sikerek mellett a novemberi, várva várt Eb-siker részletei is megelevenedtek. A különleges atmoszférájú megemlékezés egy közös ebéddel zárult.Hungary then and now (1986-2015) (videó!) Nívódíjas az "új Albert-stadion"