mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ki nem találnák, ki volt az egyik legnagyobb sztár a norvég-magyar után

Amint megjelent, a magyar és a norvég újságírók és tv-stábok is vele akartak riportot készíteni. Persze ez nem csoda, hiszen Kovács Pétert hazánkban leírták és elfelejtették, Norvégiában viszont a legjobb futballisták közé tartozik. Azon pedig nem csodálkozik, hogy egy vörös hajú gyerek rúgta a győztes gólt.

A mifocink.com, Norvégia-Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőről való tudosítását a Steel Prod Com KFT (2740 Abony, Dr. Hirn Márton út 9.) támogatja.

 

„Ebből a gyerekből sosem lesz futballista” – mondták Kovács Péterre Újpesten a 90-es évek végén. Lényegében el is zavarták a Megyeri útról, Kovács pedig meg sem áll – Vác érintésével – Finnországig, ahol aztán gólkirály és bajnok lett, majd jött a norvég szuperkarrier.

A magyar edzők és játékos-megfigyelők éles szeműségét mutatja, hogy az általuk elzavart Kovács Norvégiában mindent megnyert, amit meg lehet nyerni, sőt, ő a norvég bajnokság történelmének legeredményesebb külföldi játékosa. Még most, 37 évesen is sok csapat szeretné leigazolni. A norvég újságírók pedig igazi sztárként tekintenek rá!

Mindenki Kovács Péterrel akart interjút készíteni...

- Nagyon gyengén játszottak a norvégok, a magyarok szervezettsége viszont meglepett – mondta Kovács, aki hozzátette, ennél sokkal több kell az északiaknak, ha tovább akarnak jutni.

Kovács egyébként épp a mérkőzés előtt igazolt az élvonalból kieső Sandefjordba.

- Már júliusban is beszéltünk, de akkor a Sarpsborgot választottam. Tudom, hogy támadófutballt fogunk játszani, ezért sok lehetőséget kapok majd. Egy plusz egy éves szerződést íram alá, tehát vannak még terveim, céljaim. Még 4-5 évig biztosan futballozni szeretnék.

A mérkőzésre visszatérva a győzelemmel óriási esélye nyílt a magyaroknak a világbajnoki részvételte, és van, ami nem lepte meg a támadót.

- Szerintem teljesen természetes, hogy egy vörös hajú játékos lőtte a győztes gólt – mondta viccesen a vörös hajú, és vörös szakált növesztett Kovács.

A magyar játékos egyébként így kísértetiesen hasonlít a norvég válogatott Bergetre, és arra is választ kaptunk, ki másolta kiről a szakált.
- Természetesen ő másolta az enyém, hiszen én vagyok az idősebb!



Kleinheisler: Eltűntnek nyilvánítva Nyugodjék békében, Pali bácsi!