mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Futballfanatikusok

Azért ahhoz kell egy magas fokú futballfanatizmus, hogy valaki 2-0-s magyar vereséget tippeljen a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt, majd fogja magát és elutazzon Oslóba, hogy a helyszínen drukkoljon a válogatottnak.

A mifocink.com, Norvégia-Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőről való tudosítását a Steel Prod Com KFT (2740 Abony, Dr. Hirn Márton út 9.) támogatja.



Azt nem lehet mondani, hogy verőfényes csütörtök reggel ébredtem volna Oslóban. Sőt, kifejezetten szürke, esős nap a mai, bár mint a helyiek mondják, ez inkább meleg novemberi nap, - van vagy 8 fok -  mint átlagos.

Persze, estére lehet ez egy szép nap, ehhez pedig az kell, hogy a magyar válogatott nyerjen Norvégia ellen.  Vagy legalább olyan eredményt érjen el, hogy a vasárnapi visszavágón legyen miért küzdeni.

Sok magyar drukker gondolta úgy, hogy a helyszínen szorít a magyar csapatért. Az a hostel, ahol én lakom, például tele van magyarokkal.

Helyi érdekesség, hogy amilyen olcsó a szállás – olyan drága a szórakozás.
Míg abban a központi helyen lévő hostelben, ahol én lakom, egy háromágyas szoba két éjszakára 60.000 forint – azaz fejenként egy húszas, ami azért nem annyira vészes – a szemben lévő pubban egy sörért  130 koronát, azaz majd 5000 forintot is elkérnek.

Persze, az élelmesebb magyar szurkoló nem érkezhetett meg Oslóba jó magyar pálinka nélkül, ettől függetlenül a tegnap azért lehetett látni magyar fanatikusokat az északi éjszakába.

Mondjuk, ez némely szurkolón meg is látszott reggel, de vidáman, optimistán várják az esti meccset, igaz, van, aki reálisan gondolkodik.

Mihály Monorierdőről utazott el Oslóba két albertirsai barátjával, Péterrel és Attilával. Mihály egyébként 2-0-as magyar vereséget jósol.

Attila, Mihály és Péter - hárman háromféle eredményt tippelnek a mai meccsre

- Ez a realizmus – mondta. – De ez nem a mérkőzésről szól. Tegnap éjjel például megtapasztaltuk a helyi vendégszeretet, a helyi italokat. Mondhatom, igen jól sikerült a buli! Ma délelőtt pedig kulturális program következik, és ez nem vicc. Elmegyünk például a viking múzeumba. Azt kell mondanom csak a válogatott miatt nem is utaznék ennyit.  A lényeg, hogy a barátaimmal vagyok, jól érezzük magunkat. Ezért mentem el Bukarestbe is vonattal. Ahogy szoktuk mondani: jók ezek a túrák, csak azok a fránya mérkőzések ne lennének.

A történet egészéhez hozzátartozik, hogy Attila egy bűn rossz mérkőzésen 1-1-es döntetlent, míg Péter – igazi fanatikusként – 3-1-es magyar győzelmet tippelt a mai meccsre.

Kíváncsian várom, melyikük tippje jön be.
És ahogy megbeszéltük, a meccs után a szemben lévő pubban „kidumáljuk” a látottakat.



Storck: Hogy milyen erősek a norvégok? Holnap megtudjuk! Okosat most nem lehet írni