mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A norvégok már örömtáncot járnak, de...

Nem lesz könnyű, de ezt senki nem is ígérte. Az Európa-bajnokságért Norvégiával kell megküzdenünk. Idegenben kezdünk, aztán jöhet a hazai visszavágó. Esélyek? Nos…



Nos, tök felesleges esélyeket latolgatni.
Egy pótselejtező teljesen már, mint egy selejtező a csoportban.
Persze, több esélyünk van, mintha egy német vagy egy francia csapattal kellene játszani, de ez nem jelent semmit.

Ilyenkor szokták felhozni a dicső múltat, de Norvégiával szemben nagyon messzire kellene visszamenni, ha ezt szeretnénk. Mert bár 17 mérkőzésből  hetet megnyertünk, öt döntetlen mellett ötször kaptunk ki, sőt a gólkülönbségünk is jobb ( 32–19), legutóbb 34 éve sikerült Norvégiát. Nem mellesleg  amikor legutóbb egy csoportban voltunk velük, oda-vissza gurítottak egy nyolcast.

Norvégia az olasz és a horvát válogatott mögött végzett harmadikként, de hasonlóan hozzánk saját magukat hozták nehéz helyzetbe, hiszen egyrészről  ha sikerült volna otthon megverniük Azerbajdzsánt, nem játszanának pótselejtezőt, miként akkor sem, ha az utolsó fordulóban kibírtak volna 13 percet Olaszországban, ahol vezettek 1-0-ra.

De nem bírtak ki, és pótselejtezőt játszanak, ráadásul velünk, aminek már most nagyon örülnek. Egészen pontosan „álompárosításról” beszélnek, a vg.no cikke pedig a „A legjobb húzás, amit valóban kaphattunk” címet kapta.

Persze, ettől még nem kell hasra esnünk, sőt!
Csank János szerint például nekünk van 60 százalék esélyünk, mert bár a „orvégoknak jó játékosaik vannak, európai top bajnokságokban játszanak, és bár a csapat nem hagyományos északi focit játszik, a fejük északi. Amit elkezdenek, azt játsszák végig, nem nagyon tudnak változtatni, így könnyen kiismerhető a játékuk. Ha azokat az erényeket csillogtatjuk meg a pótselejtezőn, amivel meccseket nyertünk a csoportban, akkor továbbjuthatunk”

A próféta szóljon belőle.



Szűcs Ferenc véleménye: idióta barom, pöcs, köcsög, posvány, A jegyek fele már elfogyott