mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hol az utánpótlás?

Miközben válogatottunk – legalábbis lélekben – az Európa-bajnoki pótselejtezőre készül, abban bízunk, arra vágyunk, hogy a csapatból kiöregedő játékosok után lesz megfelelő utánpótlás. Persze, óriási kérdés, van-e megfelelő utánpótlásunk? Az biztos, hogy különböző korosztályos csapataink ebben a hónapban eddig nyolc mérkőzést játszottal – és mindössze kettőt nyertek meg.

U16-os csapatunk kétszer is legyőzte a dánokat (fotó:mlsz.hu)

A két győzelem mindjárt a hónap elején született: akkor U16-os csapatunk három nap alatt kétszer is legyőzte Dániát. Ráadásul mindkét meccset idegenben játszotta csapatunk, és míg 6-án 3-1-re, 8-án 2-0-ra sikerült nyernünk.

És akkor ennyi volt a sikerből- legalábbis ebben a hónapban, eddig.

Haladjunk korosztályonként, talán így egyszerűbb.

 U17-es válogatottunk nem játszott eddig a hónapban, viszont U18-es csapatunk két hazai meccsen is pályára lépett. Mindkétszer Montenegró volt az ellenfél, és míg az első meccsen egy büntetővel Montenegró nyert, a második meccsen 1-1-es döntetlen született.

U19-es csapatunk is két meccsen van túl. Mindkétszer Szlovákia volt az ellenfél, mindkétszer kikapott a csapat. Lipóton 3-2-re,  Szencen 5-1-re nyertek északi szomszédaink.

- A szlovákok az első félidőben sokkal jobban játszottak nálunk, motiváltabbak voltak, agresszívebben futballoztak, ennek eredményeképpen már a szünetre eldöntötték a mérkőzést. A második félidőre rendeztük a sorokat, összeszedettebbek voltunk, vezettünk veszélyes támadásokat, és úgy tűnt, szorosabbá tudjuk tenni a meccset, de ehelyett a hajrában kapott két góllal nagy különbségű lett a hazaiak győzelme. Nem foghatjuk külső körülményekre az eredményt, ezen a mérkőzésen nem tudtuk felvenni a hazaiak ritmusát, az Eb-selejtezők előtt álló szlovákokon pedig látszott, hogy élesek, motiváltak, és teljesen megérdemelten nyertek – mondta ez utóbbi mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

A szlovákok kétszer is legyőzték a magyar csapatot (fotó:mlsz.hu)

U20-as csapatunknak sem volt mérkőzés, U21-es válogatottunkra azonban két, Eb-selejtező is várt. Portugáliában a csapat 2-0-ás vereséget szenvedett.
- A hozzáállással elégedett vagyok, minden meccsünket ilyen szellemben kell megvívni, mint a mait. Aki ránéz az ellenél játékosainak klubjaira, hátterére, az láthatja, hogy a kétgólos vereségünk elsősorban a tapasztalat és a magasabb szintű futball hiányának tudható be. Nálunk akad, aki a magyar harmadosztályban futballozik, míg a portugálok többsége igen magasan jegyzett csapatban szerepel hétről hétre. Szégyenkeznünk nem kell a teljesítményünk miatt, most már teljes mértékben a következő feladatra kell koncentrálnunk - mondta a mérkőzés után Robert Kilin szövetségi edző az mlsz.hu-n

Nos, a korosztály következő feladata Albánia legyőzése lett volna, de a felnőtt válogatott keretből érkező játékosokkal is csak 2-2-re voltunk képesek – Albánia ellen, hazai pályán!

Ráadásul úgy, hogy egyetlen percig sem tudtunk vezetni.

U21-es csapatunk hazai pályán nem tudta legyőzni Albániát (fotó:mlsz.hu)

- Csalódott vagyok, de nem elsősorban az eredmény, hanem a mutatott játék miatt. Az volt a célunk, hogy nemzetközi színvonalon futballozzunk, de alapvető dolgokat nem tudtunk megvalósítani a pályán. Nem volt meg a kellő szervezettség, fegyelmezettség, koncentráció a játékunkban, az erőnlétünk sem volt megfelelő, ezek a szomorú hiányosságok sokkal fontosabbak annál, hogy az eredmény is elmaradt a várakozástól - nyilatkozta a találkozót követően Robert Kilin a lefújás után.

Szóval utánpótlás-csapataink eddig nem nagyon tettek ki magukért ebben a hónapban. Tétmérkőzésen két összecsapáson 1 pontot szereztünk – hazai pályán, Albánia ellen, míg nyolc meccsből csupán U16-os csapatunk tudott nyerni két meccset.



Azért ez már mindennek az alja: a bundabotrány vádlottjai az interneten árulják a tippeket Dzsduzsák Balázs: Örülök a török válogatott győzelmének!