mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bozsik Péter: A Fradi akár veretlenül is bajnok lehet

A Ferencváros hét meccsből hetet nyerve vezeti az NB I-es labdarúgó-bajnokságot, a vérmesebb szurkolók pedig már százszázalékosan vagy veretlenül megnyert bajnoki címről beszélnek. A hétvégén viszont Újpesten játszik a zöld-fehér csapat, és egy derbin bármi megtörténhet. A Lokál sportorvata által megkérdezett szakemberek szerint azonban tovább tarthat a Fradi lendülete.


– Látóhatáron belül nincs olyan csapat, amelyik veszélyeztetné a Ferencváros bajnoki címét – mondta a Lokálnak Bognár György ötvenszeres válogatott labdarúgó, az NB II-es Csákvár vezetőedzője . – Sőt, azt gondolom, nehéz lesz egyáltalán megállítani a Fradit, mert gyors és agresszív játékot játszik. Az más kérdés, hogy az Újpestet képesnek tartom arra, hogy megnehezítse a Ferencváros dolgát, hiszen szervezett csapatjátékot bemutató gárdáról van szó, igaz, még mindig nincs igazi befejező csatáruk. A döntetlen benne lehet a meccsben, ám ha a jelenlegi formát nézem, a Fradi most jobb, mint az Újpest, sőt jobb, mint az összes NB I-es csapat. Veretlenül azonban nem nyer bajnoki címet, mert olyan emberöltőnként egyszer történik, és ezt a mostani emberöltőre a Debrecen már letudta.

Bozsik Péter volt szövetségi kapitány viszont úgy gondolja, hogy ha százszázalékos teljesítménnyel nem is, de veretlenül lehet bajnok a Ferencváros.
– A Ferencvárosnak ebben a bajnokságban egyetlen ellenfele van: a Ferencváros – mondta a szakember. – Annyi a kérdés, meddig tart ki a koncentráció, a frissesség, a motiváció. Az Újpest szervezett, jó csapat, de szerintem nem tudja legyőzni a Ferencvárost. A mostani, 12 csapatos bajnokságban szinte mindegyik mérkőzés kiélezett, kiegyensúlyozott, magas szintű fizikai és pszichikai felkészülést igényel, de érzem annyira egységesnek a Fradit, hogy ebben a mezőnyben is veretlenül nyerjen bajnokságot.

Hajdú Attila tagja volt a Ferencváros Bajnokok Ligájában szereplő csapatának, később az MTK-val ő maga is produkált egy hosszú veretlenségi sorozatot. – Tapasztalatból mondom, hogy egy ilyen sorozat mindig egy gyengébbnek vélt csapat ellen szakad meg – kezdte Hajdú. – Egy olyan rangadó, mint az Újpest–Fradi, teljes koncentrációt igényel, és a Ferencváros most topon van, így a zöld-fehérek győzelmét várom. A IX. kerületben nem estek olyan hibába, mint Székesfehérváron. Az edző magabiztosságot sugároz, a csapatot egyben tartották, az új igazolások jó játékosok, sikerült is őket beépíteni a csapatba, és ez valószínűleg bajnoki címet ér majd, de nem veretlenül. Most még kitart a lendület, a sorozat egy váratlan vereséggel szakad majd meg.



Álom, vagy valóság: íme a Fradiváros tervei Kádár János: Nem lehet tűrni, amit a B-közép csinál!