mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Lenullázva

Hiába drukkoltunk, hiába szorítottunk, a Videoton nem tudott nyerni a Lech Poznan ellen. Nem csak azért, mert a lengyel csapat jobb, mint a magyar, hanem azért, mert a magyar lényegében minden szinten le van nullázva. De van egy jó hír a szurkolóknak: innen már csak felfelé vezet az út.

Sosem tudjuk meg, mi lett volna az eredmény, ha Rudolf és Feczesin is játszik, ám az tény, hogy nélkülük – most már hagyjuk a tavalyi támadót, - épkézláb csatár nélkül állt fel a Videoton. Ez pedig meglátszott a játékon, pontosabban a helyzetkihasználáson.

Mert bár már az első félidőben mezőnyfölényben játszottak a lengyelek, azt azért nem mondanám, hogy alárendelt szerepe lett volna a Vidinek. Még akkor sem, ha a Poznan már az elején megszerezte a vezetést.

A szünetben a tv stúdióban, és talán a tv előtt is mindenki bizakodó volt, hiszen egy idegenben szerzett gól sokat érhetett volna. A feltételes módból azonban nem lett kijelentő, sőt, a második játékrészben a lengyelek nem csak a mérkőzést, de a továbbjutást is eldöntötték.

Pedig Pető Tamás megpróbálta a lehetetlent, látszott – főleg az első félidőben – hogy a játékosok fejében nagyobb rend van, mint  az elmúlt négy hétben bármikor.

De ez nem volt elég egy jó eredményhez.
De talán elég lehet az újrakezdéshez!

 



Európa legnagyobb magyarjai! Meccsre mennél? Jegyet vennél? Segítünk!