mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csapdában

Dzsudzsák Balázs csapdába esett. A saját maga állított csapdába. A PSV-ből Oroszországba szerződő futballista rengetek pénzt keresett, de eljutottunk oda, hogy lényegében senkinek sem kell. Most már „fillérekért” - legalábbis eddigi kereset alapján – is menne a Herthához, ám a berlinieknek még „fillérjeik” sincsenek rá.

Dzsudzsáknak már csak a kispadon jut hely Moszkvában

Sajnos bejött az, amit akkor írtam, amikor Dzsudzsák az Anzsihoz szerződött. Balázst a konyhára milliókat hozó szerződéssel végképp elvesztettük, legalábbis olyan értelemben, hogy valaha lesz ő még nagy európai csapat játékosa.

Legjobban még az Anzsi járt vele, hiszen haszonnal adta el a Dinamo Moszkvának, ám ma már ott sem kell. A hírek szerint 2012-ben 19 milliót adott érte a moszkvai csapat, és bár azóta a menedzseri pr-nak köszönhetően az NS minden átigazolási időszakban „eladta” valamelyik sztárcsapatnak, a valóság az, hogy ma már nemhogy sztárcsapatnak, de senkinek sem kell.

Szívtelenség leírni, de Berlinben sem merült volna soha fel a neve, ha véletlenül nem Dárdai Pálnak hívnák ott az edzőt, ám a Hertha lehetőségeiről sokat elmond, hogy bár Dárdai szerint Balázs egy zseni, amíg a klub nem tudja eladni Ronnyt, nem tudja megvenni Balázst.

Pedig az ember azt gondolná, hogy egy zseniért sorban állnak a klubok – de sajnos nem így van. 

És a legrosszabb az, hogy jelen esettben ez mindkét állításra – tehát a zsenire és a sorban állásra – igaz.

Dzsudzsák ma már olyan interjút adott a NS-ben, amilyet annyit, de annyit olvastunk magyar légiósoktól, azaz nem érti, miért nem játszatta edzője, és arra vár, mikor költözhet Berlinbe.

Mint az Anzsiba való igazolásakor írtam, nem az a legnagyobb baj, hogy Dzsudzsák a pénzt választotta az igazi karrier helyett, hanem az, hogy nem fogta fel, mit jelent az ország legjobb futballistájának, egy példaképnek lenni. Komolyan mondom, hogy azt gondolom: amennyiben Dzsudzsák nem Oroszországba hanem egy német, olasz, angol középcsapatba igazol, vagy épp marad a PSV-ben, ma sokkal előrébb járna.

Szakmailag mindenképp, de azt is megkockáztatom, anyagilag is.

Most viszont ott tartunk, hogy a legjobb magyar játékosnak, egy zseninek kikiáltott Dzsudzsák úgy játszik majd a sorsdöntőnek mondott románok elleni meccsen, hogy klubcsapatában ebben a bajnokságban – legalábbis eddig – nem számítanak rá.

 

 



Az újságíró szakma védelmében! 2000 méteres futóverseny is bekerült az edzőképzés felvételijébe!