mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Diósgyőr ügyvezetője: Ez eddig nagyon kevés

A Diósgyőr nem szerepel úgy, ahogy azt a vezetők várták - ezt mondtuk, írtuk tegnapi cikkünkben. És most ezt mondja Szabó Tamás ügyvezető a dvtk-eu-n adott interjúban!

A Diósgyőr kiütéses vereséget szenvedett az MTK-tól (fotó:dvtk.eu)

- Bár klubvezetőként több türelemre van szüksége az embernek, mint hétköznapi szurkolóként, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy én is csalódott vagyok az eddigi szereplés okán. Nem is elsősorban a szerzett pontok száma miatt, hiszen a sorsolás és az ellenfelek ismeretében számítottunk rá, hogy az első néhány forduló nem lesz "sétagalopp", sokkal inkább zavar, hogy a csapat játékának minősége messze nem éri el azt a színvonalat, amit a szurkolóink és a tulajdonosaink teljesen jogosan elvárnak. Ez annál is inkább érthetetlen, mivel a korábbi évektől eltérően idén már a felkészülés kezdetére gyakorlatilag a teljes csapat a szakmai stáb rendelkezésére állt, és nagy változások sem voltak a keretben, így megítélésem szerint elegendő idő állt rendelkezésre a megfelelő játékstílus és taktika kialakítására - mondta Szabó Tamás.

Az ügyvezető hozzátette, Az okok megtalálása és orvoslása elsősorban a szakmaistáb, főként a sportigazgató és vezetőedző feladata, de ő azt látja, hogy egy-két játékosu nem érzi át a felelősségét annak, hogy milyen hozzáállással és koncentrációval kellene piros-fehér mezben pályára lépnie.

- Ezen például sürgősen változtatni kell! Természetesen sokféle lehetőségünk van az eredményesség javítására, és bizonyos lépéseket már meg is tettünk. Tervezünk még további igazolásokat is, annak ellenére, hogy meggyőződésem szerint már a mostani keretnek is alkalmasnak kellene lennie a céljaink elérésére.



Negatív csúcs! Az újságíró szakma védelmében!