mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mervó Bence: Itt volt az ideje annak, hogy elkötelezzem magam

Mervó Bence az U20-as világbajnokság egyik legnagyobb felfedezettje. Nála több gólt senki nem szerzett a világbajnokságon – igaz, végül gólpasszai miatt mégsem lett hivatalosan gólkirály – így nem csoda, hogy a magyar élvonal mellett külföldi csapatok is csábították. Ő maga is bevallotta, hogy légiósnak állna – aztán ma aláírt az MTK-hoz. Persze, ettől még külföldre igazolhat. És hogy mit mond a játékos az igazolásról?

- Nem titok, hogy sok megkeresésem volt Magyarországról, de az sem, hogy továbbra is külföldre vágyom. Menedzsereim továbbra is dolgoznak az ügyön, ami azért halad lassan, mert nem átmeneti állomáshelyet keresünk, hanem olyan klubot, ahol folyamatosan tudok játszani, és számomra belátható fejlődési lehetőség vár. Ez a kiugró vb-szereplés ellenére sem egyszerű, hiszen sajnos a felnőtt futballban eddig még itthon sem nyílt alkalmam bizonyítani. Azt talán mindenki tudja, hogy itthon a Győrhöz kötődtem és kötődöm a mai napig is, de az élet úgy hozta, hogy ott ma sajnos nincs NB I-es futball, így választanom kellett a kérők közül. Az MTK megértette a helyzetemet, és nagyon rugalmasak voltak, amit ezúton is köszönök. Úgy voltam vele, hogy itt az ideje annak, hogy elkötelezzem magam – legalább itthon –, ezt amúgy a válogatott stábja is szorgalmazta, hiszen valóban ideje csapattal edzeni, megkezdeni a felkészülést az előttünk álló szezonra. Az MTK-nál tudják, hogy a célom továbbra is a külföld, és ebbéli terveimben nemhogy nem gátolnak, de kifejezetten segítenek is, amiért roppant hálás vagyok. Meglátjuk, mit hoz a jövő, remélem, lesz lehetőségem még idén nyáron külhonba szerződni, de akkor sem leszek csalódott, ha a kék-fehérek sikereiért küzdhetek – mondta a világbajnokságon öt gólig jutó támadó az mtkbudapest.hu-n.

Domonyai László klubigazgató is megerősítette, hogy Mervó Bence akár már nyáron külföldre távozhat.


 

 – Nagy örömünkre szolgál, hogy az U20-as világbajnokság legeredményesebb játékosa az MTK Budapestet választotta. Számunkra ez akkor is örömteli tény, ha most még nem tudhatjuk, Bence végül mennyi időt tölt nálunk. Abban maradtunk a mai aláírást követően, hogy jövő héten bekapcsolódik a munkába, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. Nem titok, hogy a megállapodás értelmében Bence számára nyitva áll a lehetőség a külföldi folytatásra, amit ő egyértelműen ambicionál, és ezt teljes mértékben megértjük. Sokat beszélgettünk arról, hogy milyen lehetőségei lehetnek a folytatást illetően, és jeleztük, hogy mindenben támogatjuk. A hazai piac jelenleg talán legértékesebb játékosáról van szó, ráadásul nagyon szimpatikus sportemberről. Bízunk benne, hogy az egyik erőssége lesz az MTK-nak, de akkor sem leszünk csalódottak, ha végül másképp alakul a karrierje, mert ha valaki, akkor ő igazán megérdemelné, hogy megmutathassa magát külföldön. Jelen pillanatban ráadásul jó esély van arra, hogy ehhez hozzá is tudjuk segíteni, hiszen korábbi kiváló nemzetközi együttműködéseink folytatásaként küszöbön áll olyan új, nagy horderejű stratégiai megállapodás tető alá hozása, amely kiemelkedő lehetőséget kínál klubunk nemzetközi szintű játékosai, köztük Mervó Bence számára is.

 Óriási az érdeklődés, sietni kell a jegyvásárlással! Futballkultúra: Magyarország vs Mexikó 0-1 (vagy inkább sok)