mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Diósgyőr kezdeményezését elvetette az MLSZ

Mint arról a mifocink.com múlt héten beszámolt, a nemzetközi kupákból sajnos korán kieső csapatok továbbra is több légióst foglalkoztathatnak a bajnokságban, hiszen az álláspontja szerint ezen csak a 12 NB I-es csapat közösen tudna változtatni.

A Diósgyőr az Üllői úton három, a Fradi öt légióssal játszhatt - pedig a mérkőzés előtt a Fradi kiesett az EL-ből (fotó: dvtk.eu)

Nos, e-mailen két kérdést tettünk fel a kluboknak.

1. Fair Play-nek érzi-e hogy olyan csapatok, melyek már a bajnokság előtt kiesetek a nemzetközi kupából, erre való hivatkozással szerepeltethessen több légióst – nem futball magyart – egy mérkőzésen?

2. Mögé állna-e egy olyan kezdeményezésnek, mely ezt a szabályt megváltoztatná?

A Diósgyőr képviselője is válaszolt a kérdésekre.
- A két kérdésre egyben tudunk válaszolni. A DVTK még a bajnokság előtt, a hazai klubok közül elsőként kezdeményezte a Magyar Labdarúgó Szövetségnél, hogy azokon a mérkőzéseken, melyeken a nemzetközi kupákban induló csapok ellen játszunk, klubunk is ugyanúgy öt légióst szerepeltethessen – írta a DVTK képviselője.

Mint ismeretes, ebbe a szövetség nem egyezett bele.



George Hemingway: Nemcsak sportszerűtlen, sporttörvénybe is ütközik a légiós-szabályozás A Vasas szerint jó így a szabály!