mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Németh Krisztián eredményesebb, mint valaha

Németh Krisztián az Egyesült Államokban ott folytatta, ahol a válogatott meccsek előtt abbahagyta. A Sporting Kansas City támadója most a Colorado ellen szerzett gólt, és már hét találatnál jár. A 2009-es, U20-as világbajnokság legnagyobb ígéretének kikiáltott játékos ezzel a hét találattal élete legjobb idényét futja.


Némethnek eddig bejött Amerika....


[BANNER199]


Harminchat gól!
Ennyit szerzett Németh Krisztián 2005 és 2010 között a különböző korosztályos válogatottakban – mindössze 25 meccsen.


Nem csoda, ha szinte mindenki benne látta a magyar futball megmentőjét, főleg úgy, hogy minden korosztályos világversenyen csapatunk vezéregyénisége volt. No és úgy, hogy a fiatal játékost már 2007-ben leigazolta a Liverpool, ahol a tartalékcsapatban sorozatban termelte a gólokat, 2007-2008-as bajnokságban elnyerte a korosztályos bajnokság gólkirályi címét, a szurkolók is őt választották meg a tartalékok legjobbjának.


Ennek hatására bemutatkozhatott a felnőtt csapatban is – igaz, csak felkészülési mérkőzésen. A Villarreal elleni játszotta első meccsét, ahol a második félidőben kapott játéklehetőséget. A Rangers ellen tizenegyest harcolt ki, a Szingapúr elleni felkészülési mérkőzésen csereként duplázott az 5–0-s mérkőzésen. Bekerült a felnőtt keretbe, ahol a 29-es mezszámot kapta – és ahol aztán egyetlen bajnoki mérkőzésen sem lépett pályára.


Mert bizony az utánpótlás sikerek után hiába jelentek meg róla Angliában és itthon is magasztaló cikkek, hiába látták sokan benne a magyar futball megmentőjét, felnőtt szinten eddig szinte semmit nem mutatott.


Olyannyira, hogy volt olyan időszak, amikor Egervári Sándornak köszönhetően csak a válogatottban lépett pályára, hiszen még klubja sem volt.
2007 és 2012 között hét csapatban fordult meg, mindössze 44 meccset játszott, és mindössze nyolc gólt szerzett. Hozzá kell tenni, ehhez a nem túl fényes mutatóhoz hozzájárult, hogy volt olyan időszak, amikor folyamatosan sérüléssel bajlódott.


2012-ben aztán kisebb változás következett, hiszen a Rodához került, ahol úgy nézett ki, magára talált. Már ha lehet így jellemezni azt, hogy két év alatt 45 meccsen 10 gólt szerzett. A Roda viszont kiesett a holland élvonalból, és ebben az is közrejátszott, hogy Németh elvesztette a fejét, kiállították, és hosszú időre eltiltották. Nem is volt maradása.
 


A 2014-es ősz így csapat és játék nélkül telt, ám decemberben jött a hír: Németh az Egyesült Államokba, a Kansas City-hez szerződött, ahol amellett, hogy a magyar származású Vermes Péter irányítja a szakmai munkát, Urbányi István is a klubnál dolgozik.


Az is gyorsan kiderült, hogy még mindig sokat érnek azok a fiatal korban szerzett gólok.
– Már tizenkilenc éves korában láttam, de akkor már szerződtette a Liverpool. Tetszik benne, hogy azóta több országban is játszott, és legutóbb Hollandiában is leginkább abban a négy-három-hármas rendszerben, amit mi is követünk. Szóval tudom, milyen poszton lesz nagyon jó. Megvan a képessége, hogy elől a három pozíció közül bármelyikben szerepeljen, és mindenhonnan gólveszélyes legyen, mint ahogy nagyon erős a csapattársai helyzetbe hozásában is. Bízom benne, hogy egy új dimenzióba kerül vele a támadójátékunk – mondta szerződtetésekor Vermes, aki hozzátette, már a nyári átigazolási időszakban is megpróbálta szerződtetni a játékost.


Németh Krisztián pedig meghálálta a bizalmat – de azt is mondhatnánk, megtalálta önmagát.
Volt már a forduló játékosa, bekerült az All Star csapatba, és tegnapi góljának köszönhetően már hét gólnál jár.
Huszonhat évesen – igaz, a top csatárok szezononként szerzett 10-15-20 gólja mellett eltörpül Németh mostani hét találata -, azt mondjuk, élete legjobb formájában van.


 

Mert bármilyen érdekes is, de Németh, felnőtt pályafutása során még sosem szerzett fél év alatt hét gólt. Az MTK-ban 2005 és 2007 között két év alatt, 37 meccsen jutott 14 gólig, míg a Rodában szintén két év alatt, 45 meccsen lőtt 10 gólt.


Úgy néz ki tehát, hogy Némethnek a mostani váltás bejött.
Hét góljával például negyedik a góllövőlistán.
És még nincs vége a bajnokságnak!


Természetesen mi is kíváncsiak vagyunk arra, minek köszönhető ez a formajavulás, ezért a FourFourTwo magazin a közeljövőben helyszíni riportban számol be Németh Krisztián mindennapjairól!



Gyászhír: elhunyt a DVSC vezérszurkolója Törölték a magyargyalázó román oldalt, de...