mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kecskeméten döntöttek: az NB III-ban indulnak

Mint ismeretes, a Kecskemét nem kapott NB I-es indulási engedélyt, és bár a klub vezetői hangoskodtak egy kicsit, ők is pontosan tudták, miért nem kaptak licencet. Bár néhány "fenyegető" mondat is elhangzott, hogy a döntés az egész kecskeméti futball jövőjét veszélyezteti, a klub vezetősége döntött.


 

"Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy klubunk már dolgozik a jövő alapjainak lerakásán, ennek első lépéseként beadtuk licenckérelmünket az NBIII-as bajnokságra. A Fellebbviteli Licencadó Bizottság határozatának kézhezvételétől, erre mindössze 48 óra állt rendelkezésünkre. A kecskeméti labdarúgás jövője érdekében döntöttünk a kérelem beadása mellett, ám azt látni kell, hogy jelen pillanatban még nem rendelkezünk a bajnokság lebonyolítására vonatkozó minden lényeges információval. Az NBIII 2015/2016-os szezonjának versenykiírásáról ugyanis még nem döntött az MLSZ, így jelenleg nincs pontos információnk arról, hogy milyen lebonyolításban és milyen riválisokkal zajlanak majd a küzdelmek. A játékoskeret összetételéről, illetve a szakmai stáb kialakításáról, a biztos információkkal a birtokunkban tudunk majd döntéseket hozni. A nyártól is szerződéssel rendelkező játékosokkal, folyamatosan zajlanak az egyeztetések a jövőről. A mögöttünk hagyott évtized kötelez bennünket a megfelelő szintű folytatásra" - olvasható a klub weblapján.



Mervó Bence a mesterhármas után: köszönet a szurkolóknak Az MLSZ szerint több mint 190 ezren váltották ki a szurkolói kártyát – mégis 124.704-el kevesebb néző ment ki a meccsekre, mint egy évvel korábban