mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Gera, Dibusz, Carrillo - no meg a "legendák"

Gera Zoltánt, a Ferencváros válogatott támadóját választotta a Hivatásos Labdarúgók Szervezete a 2014/2015-ös idényben az OTP Bank Liga legjobb mezőnyjátékosának. A legjobb kapus a szintén ferencvárosi Dibusz Dénes, míg a legjobb edző Joan Carrillo lett.


Gera Zoltánt választották a legjobb játékosnak (fotó:mti)
 

A 25 éves HLSZ a Millenáris Parkban tartotta díjátadó gáláját, amelyen kiderült, hogy Gera a székesfehérvári Juhász Rolandot és az MTK játékosát, Kanta Józsefet előzte meg. Az NB I legjobb kapusának a szintén ferencvárosi Dibusz Dénes bizonyult. Az élvonal legjobb 21 éven aluli játékosának járó díjat Márkvárt Dávid, a Pécs labdarúgója érdemelte ki. A legjobb edző Joan Carrillo, a bajnok Videoton mestere, míg a legjobb játékvezető - akárcsak az elmúlt három idényben - Kassai Viktor lett.

A legjobb külföldön játszó magyar labdarúgó címet Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) kapta meg. A legjobb másodosztályban szereplő játékosnak Mohamed Remilit, a feljutott Vasas futballistáját választották.

Az egyes kategóriák ötfős jelöltlistáit az NB I-es együttesek csapatkapitányai és egy szakértőkből álló bizottság állította össze, közülük választhatott az első- és másodosztály közel 600 profi labdarúgója. Díjazták még az NB I gólkirályát, Nikolics Nemanját (Videoton), aki két fordulóval a bajnokság vége előtt kilenc találattal előzi meg a második Böde Dánielt (Ferencváros).A HLSZ díjazottjai:


A legjobb mezőnyjátékos (Albert Flórián-vándorkupa):

1. Gera Zoltán (FTC)
2. Juhász Roland (Videoton FC)
3. Kanta József (MTK Budapest)


A legjobb kapus (Zsiborás Gábor-vándorkupa):

1. Dibusz Dénes (FTC)
2. Juan Calatayud (Videoton FC)
3. Szűcs Lajos (Lombard Pápa Termál FC)


A legjobb vezetőedző:
1. Joan Carrillo (Videoton FC)
2. Bekő Balázs (Kecskeméti TE)
3. Thomas Doll (FTC)


A legjobb játékvezető:
1. Kassai Viktor
2. Solymosi Péter és Iványi Zoltán


A legjobb 21 éven aluli játékos:
1. Márkvárt Dávid (PMFC)
2. Kleinheisler László (Puskás Akadémia)
3. Kitl Miklós (Kecskeméti TE)


A legjobb NB II-es játékos:
1. Mohamed Remili (Vasas)
2. Magasföldi József (Gyirmót)
3. Berecz Zsombor (Vasas)


A külföldön játszó legjobb magyar labdarúgó:
1. Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)
2. Stieber Zoltán (Hamburger SV)
3. Tőzsér Dániel (Watford)


A 2014/15-ös idény csapata az OTP Bank Ligában:
Dibusz Dénes (FTC) - Juhász Roland (Videoton FC), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Szolnoki Roland (Videoton FC) - Varga József (Debrecen), Gera Zoltán (FTC), Kanta József (MTK Budapest), Hajnal Tamás (FTC) - Nikolics Nemanja (Videoton FC), Böde Dániel (FTC), Suljic Asmir (Újpest FC)


Az elmúlt 25 év legjobb magyar csapata:
Király Gábor - Dragóner Attila, Juhász Roland, Telek András - Dárdai Pál, Détári Lajos, Dzsudzsák Balázs, Lipcsei Péter - Gera Zoltán, Illés Béla, Kiprich József

Nagyon "messze" voltak a csapatok az új szabálytól Az ETO Parkban játszana a Győr!