mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Újpest FC.: Klubunk otthona a Szusza Ferenc Stadion, csapatunk ezt a pályát sosem fogja elhagyni

Bár a mifocink.com szinte azonnal jelezte, szinte elképzelhetetlen, hogy az Újpest a Fay utcában rendezze bajnoki mérkőzéseit, a magyar sajtóban napokban tartotta magát a hír. Az Újpest FC most közleményben reagált.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A napokban különféle hírek jelentek meg az Újpest FC-vel kapcsolatban arról, hogy a klub más stadionba költözne a következő szezontól kezdve. Klubunk azonban szeretné hangsúlyozni, hogy az Újpest Football Club Újpesten alakult, és mindig is Újpesten fog maradni. Klubunk otthona a Szusza Ferenc Stadion, csapatunk ezt a pályát sosem fogja elhagyni. A labdarúgó bajnokság jövő évi szezonjában való indulási jog megszerzéséhez szükséges licensz formai igényét kielégítendő, klubunk szerződést kötött a Vasas Futball Kft-vel, amelyet megküldött a Magyar Labdarúgó Szövetség felé. Ezalatt klubunk folyamatos tárgyalásokat folytat az illetékes hatóságokkal az irányban, hogy hosszútávon biztosítva legyen a csapat mérkőzéseinek rendezési joga a Szusza Ferenc Stadionban.”

 
Csakhogy mint jeleztük, az NB II-ből az élvonalba tartó Vasas pályáján az Újpest mellett a saját stadionja építése, és az „albérlete”, a Bozsik-stadion őszre tervezett bontása miatt az MTK is szerepelne. Sőt, az Illovszky-stadion még nem kapott licencet első osztályú találkozók rendezésére - ami persze nem csoda, lévén a tervek szerint felújítják.



Gyerünk, menjünk meccsre! Szentest hét közben lényegében felmentették a 7-0-ás vereség felelőssége alól, ő gyorsan talált két bűnbakot