mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Berki nem tud az ellene folyó nyomozásról – de szerencsére az gőzerővel folyik

Sem Berki Krisztián, sem a TV2 nem tud arról, hogy a Berki Krisztián ellen csalás és sikkasztás miatt nyomozás folyna. Szerencsére azért, mert Berki mindenhol letagadja azt, és azért, mert a TV2 vezetői homokba dugják a fejüket, a rendőrség még gőzerővel nyomoz. Most például azt szeretnék megtudni, hova lett az a 25 millió, amit Berki a Fradi házipénztárából vett fel.


Az IX. Kerületi Ügyészség újraindította a nyomozást az FTC Labdarúgó Zrt.házipénztárából „eltűnt” közel huszonötmillió forint ügyében. A 2011 óta többször lezárt, majd újraindított nyomozás folytatását most azért rendelték el, mert a feljelentés szerint a korábbi vezérigazgató Berki Krisztán több alkalommal készpénzt vett fel a házipénztárból, ám ezzel nem számolt el. Erről a a Blikk számolt be.

A feljelentő szerint Berki először 50 ezer, majd kétszer 168 ezer, aztán 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és végül 19 183 025 forintot vett ki a házi pénztárból – a volt Fradi-vezér kézjegyére hasonlító aláírás került az előlegek átvételét igazoló dokumentumokra.

Az ügyészségi határozat. Nem tudjuk, ez elégé hivatalos-e a TV2 vezetőinek (forrás:blikk)

A nyomozás újraindításáról már az FTC is értesült. Orosz Pál a klub részéről megerősítette a nyomozás tényét.
„Természetesen mindenben segítjük a nyomozók munkáját. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy akik megkárosították a Ferencvárost, legyen szó akár korábbi vezetőről is, megkapják büntetésüket” – mondta a klubvezető.

Az ügyészségi indoklás a feljelentésre hivatkozik, mely szerint „Berki Krisztián 2008. május 31. és 2010. március 1. napja közötti időszakban több alkalommal, különféle jogcímeken, mindösszesen 24 904 680 forint készpénzt utalványozott és vett fel a Ferencváros Labdarúgó Zrt. házipénztárából, azonban a felvett előlegekkel nem számolt el, a pénzfelvételek felhasználását bizonyítékokkal nem igazolta. Berki Krisztián a rábízott pénzt jogtalanul eltulajdonította.”



Hivatalos: Király nyáron kétéves szerződést köt a Haladással A Quaestor-botrány elérte a sportsajtót is: megszűnik az nb1.hu