mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Minden szép és jó, de....

Sokak magyar futballba vetett hite visszatért. Dárdaiból igazi profizmus árad, minden megszólalásából látszik, hogy az elmúlt években Németországban edződött. Nem is lenne szabad negatívumot írni, de…..


 
A mai sajtótájékoztatón ültem a hátsó sorban, hallgattam a játékosokat, és arra gondoltam, vajon a futballisták miért nem mondják el frankón azt, amit gondolnak. Vagy, ha az a helyzet, hogy mindenkiről ugyanazt gondolják, akkor nagy a baj.


Mire is gondolok pontosan.
Az elmúlt időben egyetlen magyar játékos, Szalai Ádám volt, aki kiállt, és elmondta a véleményét. Mondjunk nekem egy kicsit sok volt Szalai mondanivalója, véleményem szerint túllőtt a célon, sőt, ráadásul azt hiszem, az MLSZ figyelemelterelő hadművelete is benne volt abban a bizony beszédben, amiért Ádám ki is került a Pintér-féle csapatból. Egyébként lehet, hogy ő járt ezzel jól, no és azt is gondolom, hogy ő legalább elmerte mondani a véleményét.

A mai sajtótájékoztatón mindenki előadta a szokásos, „jaj de jó Dárdai keze alatt dolgozni” szöveget. És ezt nem bántásból mondom, de a sajtótájékoztató előtt egy perccel mondtam a Magyar Hírlapos kollégának, hogy nagyjából az összes kérdésre tudom előre a választ. Ehhez képest Dárdai azért meglepett, de most nem róla van szó.

Tényleg nem akarok senkit bántani, hiszen nem ez a cél, csak egy érdekes dologra hívom fel a figyelmet.

- Pozitív a változás. Olyan visszhang volt a csapatoknál, játékosoknál, hogy picit elmozdult mindenki a pozitív irányba. Önbizalom növelő volt, hogy a csapatról, a keretről beszélt a kapitány, aki erre ráerősített a már közösen eltöltött napon. Semmi olyan dolgot nem kért, amit ne tudtunk volna teljesíteni, és ha tudjuk követni azt az irányvonalat, amelyet ő és a stábja kért, abból profitálhatunk. Olyan lendületet hozott, amire alapozhatunk – mondta például Dzsudzsák Balázs.

Ez nagyon szép, és valószínűleg igaz is. Azt sugallja viszont, hogy Pintér Attilánál nem volt minden ilyen. Ezzel csak az a baj, hogy Dzsudzsák Pintér előtt már nem volt ilyen szókimondó.

- Mentünk, akartuk a győzelmet, nem adtuk fel, az utolsó 15 percben mindent egy lapra feltéve támadtunk az egyenlítésért. Pintér Attila jó mentalitást hoz a csapatba, sohasem fogjuk feladni, de az, hogy ez még nem mutatkozott meg annyira a játékunkon, talán normális – mondta például a finnek elleni vesztes mérkőzés után.

Persze, lehet, hogy ez még csak az első Pintér-meccs utáni vélemény volt, így megnéztem, hogy vélekedett Dzsudzsák az Észak-Írország elleni meccs előtt a bukott kapitányról, és munkájáról.

- Az elmúlt napokban a csapat tökéletesen begyakorolta az eltervezett taktikát, az előjelek jók, és minden kerettag eltökélten, győzelemre éhesen várja a találkozót. Pintér jó szellemiséget hozott a csapathoz, a közönség biztatása olyan extra erőt adhat nekünk.

Nos, erre szokták mondani: no comment.

Persze, gyorsan visszatérek az első mondathoz: ügy néz ki, most minden egyben van a válogatottnál, és remélem, Dzsudzsák is újra vezére lesz a csapatnak.



Ilyen edző kell nekünk, az ilyen edző csodás! Bukarestben mutatkozott be a Trollfoci-könyv