mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Statisztákat toboroznak a Fradi-Chelsea-re, mert a szurkolókat nem érdekli a mostani Ferencváros

Hiába szépíti Kubatov Gábor és a Ferencváros vezetése, ez a mai Ferencváros, annak Chelsea elleni meccse, a tenyérszkenneres beléptető rendszer és a horribilis jegyárak nem érdeklik a Ferencváros szurkolókat. Óriási lebőgés lenne, ha a stadionavató mérkőzésre alig telne meg az új Aréna, így most úgy osztogatják a jegyeket, mint cukrot.

Különböző városi legendák látnak napvilágot szinte óráról órára arról, milyen öngólt rúgott a Ferencváros ezzel a „világot megelőző” beléptető rendszerrel. A szurkolók lényegében fellázadtak a klubvezetés ellen, de ez eddig nem ér semmit.

Persze, szívesen megkérdeznénk a Ferencváros vezetését, hogy mi igaz a pletykákból, de felesleges. Egy ilyen kérdés után ugyanis három lehetőség lehet.
1. Nem válaszolnak.
2. Válaszolnak, de ez a válasz vagy nem a kérdésre adott válasz, vagy nem teljes mértékben fedi a valóságot.
3. Válaszolnak, sőt, őszinte gondolatokat is leírnak, de megtiltják, hogy a válasz bármilyen részlete nyilvánosságra kerüljön, sőt, a válasz tényének említésére is bíróságig perrel válaszolnak. És ezt bele is írják szép vastag betűkkel a válaszba, azaz annak egyetlen szavát sem vállalják nyilvánosan.

Így viszont kénytelen vagyok a városi legendákra nyilatkozni – aminek nyilván a nagy része igaz.

Az biztos, hogy a szurkolók nem tapossák le egymás sarkát az új bérletért – és akkor még finoman fogalmaztunk. A vezetőség így kénytelen más eszközökhöz nyúlni.

Értesüléseink szerint a klub által kommunikált adatokkal szemben gyalázatosan kevés bérletet sikerült eladni, ezért próbálják a klubnál nap mint nap celebekkel promózni az árusítást - kevés sikerrel. Volt olyan, hogy sminkversenyt hirdettek, aminek a győztese egy Fradi szurkolói kártyával lett gazdagabb.

Ám ez mind semmi.

Úgy tudjuk, a vezetők szponzoroknak és ismerősi - többek közt Fideszes - köröknek osztogatott ingyenjegyekkel próbálják kozmetikázni az adatokat, sőt, a klub dolgozóit is bérletvásárlásra kötelezték. Hallottunk olyan híreket is, hogy a klub korábbi játékosait is megkereste azzal, hogy a bérletük árának felét fizessék ki, a méltánytalan kérés miatt többen is felháborodtak közülük, így ők sem látogatják majd a mérkőzéseket.

Nem véletlen, hogy információnk szerint Kubatov Gábor nem oly rég felajánlotta lemondását, amit természetesen az elnökség nem fogadott el.

Ilyen előzmények után az sem meglepő, hogy nem fogynak a méregdrága jegyek a Chelsea elleni nyitómérkőzésre sem.  Ráadásul a Fradi most azokba a szurkolókba rúg egy jó nagyot, akik mégis megvették a méregdrága jegyet, hiszen ma már úgy osztogatják a belépőket, mint a cukrot.

Kubatov Gábor és a Ferencváros addig is elmenne, hogy statisztákkal töltse meg a stadiont. Erre enged következtetni, hogy bár eddig alig vettek jegyeket, ma reggelre virradóra, az online jegyfoglaló-rendszer tanúsága szerint éjfél és hajnali fél 5 között több ezer jegy talált gazdára.

Nyilván minden nagy Fradistának most ugrott be, hogy jegyet kellene venni, és ezt mindenki azonnal meg is tette. Persze éjszaka.

A klub elkezdte hirdetni a mérkőzést Szlovákiában is, sőt, még azt is vállalnák, hogy különbuszokkal szállítsák a szurkolókat a meccsre. Persze, ebben a szállítmányozásban a Békemenet szervezőinek már nagy gyakorlatuk van.

Az viszont már minden ferencvárosi szurkolónál kiveri a biztosítékot, hogy egy-egy drága belépőhöz hozzá lehet jutni ingyen – ehhez elég taxival menni valahova. Ma ugyanis a Főtaxi honlapján és Facebook-oldalán is hirdetést helyezett el: aki 10 ezer forint értékű taxikártyát vásárol, ajándékba kap mellé két ingyenes belépőt a meccsre…

Nagy volt a felzúdulás a szurkolók körében, ám Kubatov Gábor a Facebookon erre úgy reagált, hogy a cég ezer jegyet vásárolt meg teljes áron, így azt csinálnak velük, amit akarnak. Persze ez nem így van, hiszen mint ahogy fentebb említettem – és ahogy azt a  Fradimob.hu is megerősítette – az összes, klubhoz közeli cég ingyen belépőket kapott.

De még mindig nincs vége.
 A legújabb hírek szerint különféle állami szerveknek, így a rendőrségnek és a katasztrófavédelemnek is ingyenes belépőket osztogatott az FTC. Egyes meg nem erősített pletykák szerint a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak tagjai is köremailt kaptak, hogy szervezetten utazzanak fel a mérkőzésre.

Bár múlt hétig a jegyeknek csak a töredéke kelt el, Kubatov intézkedései nyomán sikerülhet telt házat varázsolni a stadionavatóra, de mindez csak a probléma eltakarása lenne.

A Fradi szervezett szurkolói csoportjai egyébként a mérkőzés napjára egyébként külön rendezvénnyel készülnek, erről a mifocin.com is beszámolt, és itt olvashat bővebben.

De tudják mit nem értek ebben az egészben.
A Ferencváros vezetése minden intézkedésével a szurkolók ellen megy, pedig nekik is meg kell tanulniuk, hogy a futball a szurkolókért van.
Azt sem értem, hogy bizonyos Kubatov Gábor 10-20 évvel ezelőtt egy olyan szurkolói csoportnak volt a tagja, mely pont az ilyen intézkedések ellen fejezte ki nemtetszését – sokkal keményebb módon, mint ahogy a mostani Fradi szurkolók teszik.

Furcsa, de egy Ferencvárosról szóló cikk végén egy újpesti ikon szavai jutnak eszembe.
Kovács Zoltánnal kétszer is csináltam interjút akkor, amikor a lila-fehérekhez semmiben sem köthető, magukat tulajdonosnak vagy sportvezetőnek valló emberek elküldték őt a klubtól. Mindkétszer azt mondta, hogy ezek a tulajdonosok már sehol sem lesznek, amikor az ő szíve még mindig az Újpestért fog dobogni, és ő még mindig az Újpestért fog dolgozni. És igaza lett!

Ezzel tudom tehát csak biztatni a Ferencváros szurkolókat.

Azok, akik most minden tettükkel a drukkerek ellen mennek, sehol nem lesznek már, amikor a Ferencváros, és a ferencvárosi szurkolók még mindig létezni fognak, sőt, talán szebb időszakot élnek majd át, mint mostanában.



MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV
Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!


Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.


Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533



A Fradi szurkolók nem kérnek a Chelsea elleni gálameccsből Így nézheted meg a hétvégi meccseket