mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Harapós ligaválogatott tarcsi, meg a többiek

Válogatottak napja volt a mai. Pintér Attila hirtelenjében összerántott egy harapós ligaválogatott tarcsit, és játszott egy meccset a Puskás Akadémiával - amely egyébként majdnem legyőzte a csapatot. Ennél nagyobb sikert ért el az U16-os válogatott, amely 2-2-es döntetlent játszott a Barcelona korosztályos csapatával.


Bár a szünetben még a Puskás Akadémia vezetett, végül Pintér ligaválogatott tartalékja 3-1-re nyerni tudott (fotó:mlsz.hu)




Hogy ennek mi értelme van, azt senki nem tudja elmondani, sőt, senki nem tud meggyőzni arról, hogy van bármi értelme. Tény, Pintér Attila tegnap nagy hirtelenjében összerántott egy ligaválogatott tartalékot, hiszen a kapitány elmondta, egyetlen olyan játékost nem hívott be a keretbe, akinek fontos meccse van a hétvégén. Igaz, ligaválogatottnak azért erős nevezni a csapatot, mert néhány ráérő légiós is a csapattal tartott.

Persze, magyar válogatottnak sem lehet nevezni azt a csapatot, amelyik pályára lépett ma a Puskás ellen. Sőt, azt gondoljuk, tilos magyar válogatottnak nevezni ezt a csapatot, sőt, talán a címeres mez felvétele is erős. Véleményünk szerint ez amolyan látszatintézkedés.

Legyen bárhogy is, gondolja bárki bárhogyan, arra azért nagy pénzzel lehetne fogadni, hogy magyar címeres mezben sosem fog a Horváth Tamás (Rózsa Dániel) - Heffler Tibor (Zsidai László), Lipták Zoltán (Guzmics Richárd), Lang Ádám (Kádár Tamás), Szabó János (Bosnjak Predrag) - Pátkai Máté (Nagy Gábor), Rudolf Gergely (Vécsei Bálint), Varga József - Stieber Zoltán, Radó András (Priskin Tamás), Varga Roland (Simon Krisztián) összeállításban csapat felállni.

Gyorsan szögezzük le, ez egyáltalán nem is baj, hogy soha nem áll többet így fel egy csapat, amely nemzeti mezt visel, sőt.

Ám maradjunk a tényeknél, ez a harapós ligaválogtott tarcsi végül Priskin két, illetve Vécsei egy góljának köszönhetően 3-1-re legyőzte a felcsúti csapatot.
- Szeretnék köszönetet mondani a Puskás Akadémiának és Benczés Miklósnak, hogy ilyen rugalmasak voltak, és be tudták illeszteni ezt a mérkőzést a felkészülési programjukba. Jó és hasznos meccset játszottunk, ez a kilencven perc sokat segít majd a keret kialakításakor és a következő mérkőzésekre való felkészülésben - mondta a meccs után Pintér Attila az mlsz.hu-nak.

Ezzel szemben az U16-os válogatottunk a Barcelona korosztályos csapata ellen lépett pályára.

Azért a Barcelona elleni 2-2-öt sikerként értékelhetjük (fotó:mlsz.hu)

A csapat múlt héten Telkiben edzőtáborozott, és zömében az ott jó teljesítményt nyújtó játékosokból állt össze az az együttes, amely a héten Barcelonában szerepel két mérkőzésen. A Barcelona elleni meccsen pályára lépett három újonc is: Vajda Dániel, Szalai András és Kerekes Krisztián első alkalommal szerepelt a korosztályos válogatottban, mindhárman a bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítményükkel hívták fel magukra a szakmai stáb figyelmét.

A Barca elleni találkozó első félórájában a rendkívül képzett, remek képességekkel rendelkező focistákból álló hazai együttes dominált, a házigazdák fiataljai már ebben a korban is hatékonyan játsszák a klub felnőtt együttesénél hétről hétre megfigyelhető, labdatartáson alapuló, sok passzra épülő futballt. A hazai fölény az első félórában gólt is eredményezett, de a félidő hajrájára sikerült felvennünk a Barca diktálta ritmust, kiegyenlítetté vált a meccs, sőt, a szünetig átvettük a vezetést. A 35. percben egy bal oldali akció végén a pályafutását nyártól éppen a Barcelonában folytató Tajti Mátyás ívelt a hazai kapu elé, Bíró Bence pedig 6 méterről a hálóba fejelt. Három perccel később ismét a bal oldalon vezettünk támadást, a felfutó Gergényi Bence egy csellel becsapta védőjét, majd középre adott, ahol ismét Bíró érkezett, és 4 méterről a kapuba helyezett.

A második félidőben kiegyenlített volt a játék, s bár labdabirtoklást tekintve valamelyest fölényben játszott a Barcelona, a mieink előtt is adódtak lehetőségek. Amíg azonban mi a befejezéseknél nem voltunk kellően pontosak, a Barca a 68. percben gólt szerzett, és ezzel döntetlenre mentette a mérkőzést.

- Ezen a meccsen ízelítőt kaptunk abból a játékból, amit a tévében szoktunk látni a Barca felnőttcsapatától, ebben a korban már ugyanúgy tartják a labdát, forgatják a játékot, és adják a pontos mélységi labdákat a játékosok, mint a felnőtt csapat tagjai - mondta az mlsz.hu-nak a meccs után Belvon Attila szövetségi edző. - Az első félórában fölénk nőttek a hazaiak, de a félidő derekára felvettük a ritmust, felvállaltuk a bátor támadójátékot, és ennek köszönhetően sikerült két gólt is szereznünk a szünet előtt. A második félidőben is igyekeztünk kezdeményezni, voltak helyzeteink is, de gólt már csak a Barca szerzett. Nagyon örülök, hogy le tudtuk kötni ezt a meccset, annak pedig még jobban, hogy képesek voltunk felvenni a Barcelona által diktált elképesztően magas tempót. Több jó egyéni teljesítményt is láttam a csapatunkban, Tajti Matyi például egyértelműen bizonyítani tudta, hogy valóban a Barcelona korosztályos együttesébe való.



Egy sima, egy fordított Hat évesen 940-et dekázott