mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hajrá, fiúk!

Hajrájába érkezett az U19-es válogatottunk felkészülése. Ők a reménységeink – legalábbis sokan így fogalmaznak. Tény, a Mészöly Géza vezette korosztályos csapata hazai pályán harcolhatja ki a világbajnoki részvételt: ehhez a legjobb öt csapat között kell végezni a magyar rendezésű Eb-n. A csapat rengeteg felkészülési meccset játszott, az utolsó előtti erőpróba ma következik az angol C válogatott ellen.




 

 

Sokan hitetlenkednek.  Már az angol C válogatottal is felkészülési meccset játszunk?
Nem kellene hitetlenkedni. Nagyszerű próbatétel, kemény meccs lesz ez a korosztályos válogatottaknak.

Mészöly Géza fiai ugyanis még nincsenek 18 évesek, míg az ellenfél alacsonyabb osztályban szereplő, félprofi vagy amatőr szerződéssel rendelkező U23-as játékosokból áll, vagyis jellemzően három-négy évvel idősebb futballisták ellen veszik fel a küzdelmet a mieink.  És igen, ilyen meccsek kellenek ahhoz, hogy erősödjön a csapat, melyben most mindenki bízik, melyre kis túlzással az egész ország odafigyel. Amelyik megkapta, megkapja a megfelelő menedzselést, melynek tagjai rendszeres összetartásokon gyakorolhatták a taktikát. És amelyik az elmúlt időben egyre jobb eredményeket ért el – hogy mást ne mondjuk, a regnáló Európa-bajnok ukránokkal 4-4-es döntetlent játszottunk.

A felkészülés hajrájához közeledve szerettük volna kipróbálni magunkat egy fizikálisan erős, kimondottan agresszív futballt játszó rivális ellen, ezért örülök, hogy sikerült lekötni az angolok elleni összecsapást. Bár az angolok játékosai nem a legmagasabb osztályokban szerepelnek, összeszokott válogatottat alkotnak, nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük. Ez lesz a tavaszi felkészülésünk utolsó meccse, ezt követően június második felében találkozunk újra, akkor már tényleg az utolsó csiszolások következnek a játékunkban. Bízom benne, hogy hasonlóan eredményesek leszünk, mint az előző meccseinken – mondta a mérkőzéssel kapcsolatban Mészöly Géza.

Tudjuk, százszor hallottuk már, hogy egy felkészülési meccsen nem az eredmény a fontos. Most mégis úgy gondoljuk, hogy igenis fontos a következő meccs eredménye, mert megmutatja, hol is tart a csapat.

De az is biztos, elfogadnánk, ha  vereséget szenvednék az angol C-től, de az Eb-n bejutnánk a legjobb ötbe, főleg ha érmet szereznénk.
Minél fényesebb érmet.

Fehér György

 



Három ok, amiért az Újpesté lett a Magyar Kupa 92 évesen Brazíliában: "Ott vagyok és ez a lényeg!"