mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Pintér normális hangnemben beszélgetett a játékvezetővel

Nem kellett "csalódnunk", az MLSZ-ben semmilyen vizsgált nem indul Pintér Attila állítólagos viselkedése miatt. A szövetség szerint hozzájuk semmilyen bejelentés nem érkezett, bár azt nem tudjuk, hogy az általunk feltett, szemtanuk elmondását is tartalmazó kérdéseket hova sorolja az MLSZ.... De vissza a tényekhez: mint arról beszámoltunk, az egyik szurkolói portál szerint Pintér Attila lényegében ámokfutást rendezett fia U9-es meccsén. Akkor megkérdeztük az MLSZ-t az ügyről, amire ma meg is érkezett a válasz.
Természetesen megkérdeztük az MLSZ-t, hogy az eset után történik-e valamilyen vizsgálat az ügyben, ám a szövetség szerint miután az Albert Kupa nem MLSZ esemény volt, így a kapitány sem a szövetséget képviselte. Ráadásul a kiadott nyilatkozat szerint a szövetséghez semmilyen bejelentés sem jutott el, így az MLSZ nem indít vizsgálatot az ügyben. Azt azért megkérdeznénk, hogy az ügyben feltett kérdéseink, melyek a szemtanúk elmondását is tartalmazza, vajon mi, ha nem bejelentés?

Persze, ahhoz, hogy bármilyen vizsgált induljon az MLSZ-ben, ahhoz a szövetség képviselőinek be kellene látniuk, hogy hibáztak. És erre semmi esélyünk.

Természetesen megszólalt Pintér Attila is - hihetetlen, hogy egy nap alatt meglátszik Batiz András "munkája" - melyt most szó szerint olvashatnak.
"Büszke apukaként valóban a dombról néztem fiam csapata, a Győri U9-es gárda - melynek korábban magam is edzője voltam- meccsét a Fradi korosztályos csapata ellen, de visszautasítom, hogy ilyen alpári stílusban viselkedtem volna. A mérkőzésen a 2-0-ás előny után valóban volt néhány vitatott döntés, mely után a győri szülők kérdezték is, hogy miként tudok ilyen nyugodt maradni. A meccs végén lesétáltam, és megkérdeztem a játékvezetőt, hogy miért kellett ezt tenni a gyerekekkel, de ezt is normális hangnemben tettem. Sokáig nem tartott az eset, mert következtek a tizenegyesek. Lehet, hogy ezt sem kellett volna tennem, de apaként szörnyű volt látni a fiam és csapattársai csalódottságát. Hangsúlyozni szeretném, nem jártam el helyesen, igazságérzetem vezetett, de a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként ezt sem kellett volna megtennem bele. Elnézést kérek, ha valakit megbántottam, de ha valóban úgy viselkedtem ahogy állítják, aligha kértek volna fel a díjátadásra. Nagyon sajnálom, hogy egy felelőtlen blogról, ellenőrizetlenül átvett hír miatt ezzel kell foglalkozni, és nem azzal, hogy milyen remek színvonalú tizenhat csapatos nemzetközi tornával emlékeztek Albert Flóriánra."

Az egésszel nem lenne semmi baj, és szívünk szerint elhinnénk Pintér szavát, ha ezt nem az az ember mondaná, akit saját játékosai fúrtak meg egy bajnoki és kupaarany megszerzése után a Ferencvárosnál. Ha nem az az ember mondaná, aki például Garami Józsefet már tíz évvel ezelőtt is múmiának nevezte, játékosát, Leandrót pedig csak buzi brazilnak hívta.



A vágány mellett tessék vigyázni Részlet A mi focink című könyvből…Dzsudzsák Balázs nem érti….