mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Részlet A mi focink című könyvből…Dzsudzsák Balázs nem érti….

Ha Isten is úgy akarja – és őszintén, ha találok egy szponzort, aki segít ebben – még a világbajnokság előtt megjelenik az “A mi focink” című könyv, melyben az elmúlt három év történéseit foglalom össze úgy, ahogy én láttam. Kissé görbe tükör lesz ez, olyan cikkekkel, melyek máshol nem jelentek meg. Addig egy-egy részletet közreadok a könyvből – amolyan kedvcsinálónak. Ezt írtam például 2011.06.09-én….



Az egyik legjobb magyar játékos nem érti az átigazolásával kapcsolatos megnyilvánulásokat.

Dzsudzsák Balázs nem érti, miért ítéli el őt a magyar szurkolók nagy része azért, mert vélhetően nehéz és rögös, ám sztárrá vezető út helyett ő a könnyű pénzszerzést választotta.
Dzsudzsák Balázs nem érti, miért nem tetszik a magyar szurkolónak, ha ő holland, olasz, angol, vagy spanyol bajnokság topcsapata helyet a „jónevű” Anzsi Mahacskalához szerződik.

Mi meg azt nem értjük, mit nem ért ezen Dzsudzsák Balázs!
Vörösbaranyai József menedzser sem ért valamit, bocsánat, nincs tisztában valamivel. „Dzsudzsák Balázs nem érti, mi az oka a felé áradó gyűlöletnek, ezért nem is szeretne nyilatkozni. A pályafutásáról neki kell döntést hoznia, ha rosszul dönt, ő viseli majd a döntés következményeit is, de ez az ő ügye.” – nyilatkozta az NSO-n.

Nos, ez óriási tévedés!
Dzsudzsák Balázs a magyar futball nagy értéke, legnagyobb tehetsége. Ha ő rosszul dönt, ha neki rosszul súgnak, akkor ennek a következményeit nem csak ő, hanem a magyar labdarúgó válogatott, a magyar futball viseli majd.

Dzsudzsák Balázs ma sok száz, sok ezer fiatal példaképe, akik most azt látják, nem kell továbbmenni a megkezdett úton, nem kell a világ legjobb csapataiba szerződni, nem kell Bajnokok Ligájában szereplő csapat játékosának lenni, és nem kell a magyar válogatott érdekeit nézni – ha a serpenyő másik felében sok millió forint van.

És három dolog most biztossá vált!
Dzsudzsák Balázs sajnos nem érti, mit jelent a legjobb magyar futballistának lenni!
Dzsudzsák Balázs sajnos nem érti, mit jelent bálványnak, és talán egy kicsit megmentőnek lenni!
Dzsudzsák Balázs sajnos nem érti, mit jelent - és milyen kötelességekkel jár - sok száz, sok ezer gyerek példaképének lenni!

Fehér György



Pintér normális hangnemben beszélgetett a játékvezetővel Na ne már....