mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hihetetlen, de senki nem számolt be Magyarország első stadionjának átadásáról....

Tegnap szépen leültem a tv elé, és néztem Magyarország első, igazi stadionjának átadását. Pontosabban csak néztem volt, de felháborító módon egyik sportcsatorna sem gondolta úgy, hogy közvetítenie kellene a Nagyerdei Stadion átadását. Sőt, egyetlen sportportál sem gondolta úgy, hogy riport formájában be kellene számolni az eseményről.


FF_nagyerdo

Magyarország első igazi stadionja.
Az elnevezés nem tőlem származik, hanem attól a Szöllősi Györgytől, akit az elmúlt időben több alkalommal szidtak a Pancho Aréna kapcsán. Nos, a Puskás Akadémia sajtófőnöke tegnap este, a telefonba mondta nekem ezeket a szavakat a Nagyerdei Stadionról, ő nevezte Magyarország első igazi stadionjának a debrecenit, miközben hozzátette: hihetetlen és egyben felháborító, hogy a magyar sajtó úgy tesz, mintha épp nem történne semmi Debrecenben.

Rólam nem állítható az, hogy egy stadionépítő-fan lennék, pontosabban azt gondolom, hogy teljesen felesleges Magyarországra húszezres, később félházzal - vagy még azzal sem - üzemelő stadionokat építeni, de teljesen egyet kell értsek Szöllősivel.

Azok, akik a Pancho Aréna átadásánál sorban álltak, hogy tudósítsanak, mert az érdekük úgy kívánta, most sehol nem voltak. Sem a Sport TV, sem a Duna TV nem érezte szükségességét annak, hogy bejelentkezzen a helyszínről, pedig elképzelhető, hogy az átadás mellett sokan a magyar All Star válogatott fellépésére is kíváncsiak lettek volna. (Bocsánat, a Dunán ma délután felvételről megnézhetjük, de akkor már ki lesz kíváncsi rá)

Persze, az már egy más kérdés, hogy Debrecenbe nem sikerült megszervezni, hogy egy valamilyen szinten jegyzet csapat is fellépjen a stadionátadón, így maradt a Loki-játékosok egymás közti focizgatása, a 90-es években sztárnak számító Lou Bega fellépése - a szervezés töketlenségét mutatja, hogy sikerült olyan időpontra tenni ezt a megnyitót, hogy a debreceni indulót író, a csapathoz ezer szállal kötődő helyi zenekar, a Tankcsapda épp ne érjen rá -, na meg a már említett All Star meccs, de az már mégiscsak hihetetlen, hogy a lényegében már mindenről tudósító  sportnapilap online oldala az mti-től átvett sablonszöveggel számol be az eseményről.

A legkeményebb a kormány online oldala volt, ahol közvetítették - Orbán Viktor beszédét. De ahogy a miniszterelnök elmondta, amit akart, a közvetítést lekapcsolták. Azt hiszem, ez már tényleg a piti kategória.

Szóval tegnap, egyébként telt ház előtt átadták a Nagyerdei Stadionját, amely tényleg Magyarország első igazi stadionja, ám ettől még nem játszik majd a Lokival a Manchester City vagy épp a Barcelona - pedig a polgármester már erről álmodott.

Azt mondta, hogy ez már csak Bajnokok Ligája sorsolásának és egy kis szerencse kérdése, ám azért én úgy gondolom, hogy leginkább sok pénz kérdése.
Sokkal több pénzé, mint amennyibe ez a szép stadion került.

Fehér György



Maradjunk a földön! Fantasztikus stadion, fantasztikus gála