mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Maradjunk a földön!

Pintér Attila győzelmi tort ült. Na jó, ez erős túlzás, úgyhogy visszavonom szavaim, de az is kemény, hogy az U20- as válogatott győzelme után kapitányunk ismét odaszúrt egy kicsit azoknak, akikkel ő nincs kibékülve. Gyorsan hozzá kell tenni, csapatunk tényleg szép győzelmet aratott - de ne felejtsük, ellenfelünk most alakult.

u20


A futball egyik örök közhelye: a győzelmet nem kell, a vereséget nem lehet megmagyarázni.

A Pintér Attila vezette U20-as válogatott (egyébként eddig csak arról volt szó, hogy Pintér a felnőtt csapat mellett az U21-et viszi, de lassan már az U7-es válogatott kispadján is ő ül - vagyis ülne, ha lenne ilyen) nagyszerű támadó játékkal győzte le tegnap Moldova válogatottját.

Jár is a dicséret, hiszen mi már régóta tudjuk, minden egyes győzelmet meg kell becsülni. Főleg, ha egy válogatottunk valakinek hat gólt tud lőni.

Azt is elmondtam azonban már párszor, hogy a magyar futball egyik legnagyobb hibája, hogy egy-egy győzelem után az egekig magasztaljuk a játékosainkat, és mindegyikben az új Puskást, Albertet, vagyis a világmegváltót látjuk.

Nos, kis túlzással tegnap is így történt.
A játékosok nagy alázattal tették a dolgukat, mindent maximális erőbedobással igyekeztek megvalósítani, amit kértünk tőlük. Jól támadtunk vissza a labdavesztések után, megvoltak a labdakihozatalok, ezen a meccsen mindent viszontláthattunk tőlük, amit a mai futballban meg kell, hogy legyen egy csapatnál. Büszke vagyok a játékosokra, hiszen négy összetartást követően látványosan focizva, szép gólokat rúgva, fegyelmezetten játszottak, ismét bizonyítva, hogy hasznosak a rendszeres edzőtáborozások. A mérkőzés azt is megmutatta, hogy szép számmal vannak tehetségeink, csak fel kell őket építeni - mondta a mérkőzés után Pintér Attila.

Mint mondtam, valóban jár a dicséret, így senki ne gondolja, hogy kritizálni akarok, de arra kérek mindenkit, maradjunk a földön.

Már csak azért is, mert ellenfelünk, a moldáv U20-es válogatott most alakult....



Újabb pofon a magyar labdarúgásnak: már a máltai bajnokin is többen vannak, mint egy magyar meccsen Hihetetlen, de senki nem számolt be Magyarország első stadionjának átadásáról....