mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon mennyire érdekli a futballistákat a szurkolók véleménye?

Mától 30 napig egy új, körkérdéses sorozattal jelentkeztünk. A mifocink.com ugyanis 70, magyar bajnokságban szereplő játékost kérdezett meg különböző témakörökben. Érdekes eredmények születtek. Első kérdésünk: mennyire érdekli a játékosokat a szurkolók véleménye?

A felmérésben részt vevő játékosok név nélkül válaszoltak a kérdésre, de volt, aki véleményt is fűzött hozzá. A 70 játékos 30 az NB I-ben, 20 az NB II-ben, 20 pedig alacsonyabb osztályban szerepel.

A feltett kérdésre 32-en válaszolták azt, hogy félig meddig, 8-an azt, hogy nem nagyon. A válaszadók köz 16-an a nagyon kategóriát ikszelték be, míg a 14-en az abszolút lehetőséget választották.

Érdekes, hogy volt olyan NB I-es játékos, aki szerint a szurkolók a futball tartozéka, nekik, futballistáknak pedig csupán annyit kell velük foglalkozniuk, mint például a játékvezetővel.
- A szurkolónak az a dolga, hogy szurkoljon, hogy szidjon, ha ahhoz van kedve. Kifizette a belépőt, megteheti. Én már oda sem figyelek arra, mit kiabálnak a lelátóról. - mondta a kissé közönyös játékos.

Az egyik, Pest-megyei I. osztályban szereplő futballista hozzáállása teljesen más volt.
- A megyei futballban más a szurkolók és a játékosok viszonya. Nekünk mindent meg kell tennünk, hogy a drukkerek elégedettek legyenek. Meg kell becsülnünk, hogy ezek az emberek idegenbe is elkísérnek minket.

Fehér György

 



Ki az igazi főnök Újpesten? Mennyire élnek a játékosok elszigetelten a szurkolóktól?