mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Futball a vörösiszap-katasztrófa után

2010 októberiében bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa miatt szinte teljesen megsemmisült a Devecser SE sporttelepe. Vasárnap aztán új élet kezdődött a klub életében, hiszen a TAO-program keretein belül 70 százalékos támogatással felépült az új öltöző.

A programot Toldi Tamás, Devecser polgármestere nyitotta meg, majd Nyilasi Tibor, az MLSZ nagykövete és a Magyar Labdarúgás Fejlesztéséért Alapítvány kurátora vette át a szót. Avatóbeszédet mondott Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, majd ezt követően eljött az esemény legfontosabb pillanata: átadásra került a Devecseri SE öltözője.

Az épület birtokbavétele után a labdarúgásé volt a főszerep: a Parlament és a Közéleti személyiségek válogatottja csapott össze a Devecseri Öregfiúkkal. Pályára lépett többek között Eperjes Károly, Oberfrank Pál, Szűcs Lajos, Kenesei Krisztián, Dr. Bácskai János, Cserna Sándor, Balázsi Sándor, Rosta József, Nyoma László. A mérkőzést követően Coerver utánpótlás-képzési bemutatón vehettek részt a megjelentek Szalma József korábbi válogatott labdarúgó vezetésével.

dev1

dev2

dev4

dev5

dwv3



Újpest-Fradi: a magyar labdarúgás egyik legrégebbi rivalizálása Pofátlanság