mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Leonardo: Borzalmasak a magyar pályák, de megtiszteltetés lenne a magyar válogatott mez

A Ferencváros brazil támadója, Leonardo szerint a magyar foci egyik legnagyobb baja, hogy sok helyen borzalmas pályákon kell futballozniuk a csapatoknak, emellett mentálisan a hazai labdarúgókkal is vannak bajok. A légiós a Sport TV stúdiójában elmondta,  megtiszteltetés lenne neki a magyar válogatottban szerepelni, de elsősorban klubcsapatára akar koncentrálni.


leonardo_gyor_ferencvaros_fradihu_640

– Bonyolult heteken vagyunk túl. Sokat dolgoztunk, de elkerült minket a szerencse, nehezen tudtunk gólt szerezni. Szerencsére a hétvégén harcosként mentünk ki a pályára, és ez meg is hozta a gyümölcsét. Nehezebb időket éltünk meg, én magam is ezért vállaltam egy picit többet. Nem lehet ürügy a Fradinál, nem maradhat egy ilyen csapat csak a nyolcadik helyen. Az első háromban kell végeznünk.

A hétvégén Nyilasi Tibor, az FTC legendája egy nyilatkozatában megemlítette, honosítani kellene a támadót. Ezt felhozták Leonardónak is, aki így felelt a magyar válogatottságot firtató felvetésekre:

– Nagy megtiszteltetés lenne, ha a magyar nép ilyen feladatot ruházna rám, de jelenleg a klubom fontosabb számomra. Nem zárkózom el a dolog előtt, hiszen segítek, ahol tudok, de mondom, elsődlegesen annak az egyesületnek szeretnék segíteni, ahová elköteleztem magamat.

A következő fordulóban, péntek este Újpesten vendégszerepelnek a zöld-fehérek, így a beszélgetés során a derbi is szóba került.

– Azért megyünk, hogy nyerjünk. Klasszikus a párosítás, és tiszteljük is az Újpestet, de nekünk csak a győzelem járhat a fejünkben. Fontos, hogy nem szabad annyi gólt kapnunk, mint korábban. Az Újpest mindenképpen minőségi csapat. Szerintem a legutóbbihoz hasonló mérkőzést kell produkálnunk, meg kell nehezítenünk az ellenfél életét. Keményen kell dolgoznunk és a végsőkig kell küzdeni.

A műsorban szóba kerültek Leonardo sérülései is. A brazil nem titkolta, nem sokon múlt, hogy jó pár éve szögre akassza a cipőt.

– Összesen öt évnyi sérülésen vagyok túl és igen, volt olyan gondolatom, hogy abbahagyom. Amikor az Ajaxban játszottam, akkor volt az utolsó előtti súlyos sérülésem. Akkor úgy éreztem, hogy jobb lenne befejezni. Úgy gondoltam, hogy nincs hozzá türelmem, hogy újrakezdjem az egészet.

A brazil játékos elmondta, hogy szerinte a magyar labdarúgás nagyon sok közös vonást mutat az osztrákkal, de itt sokkal jobban lelkesednek az emberek a sportágért. Hozzátette azt is, hogy hozzá van szokva ahhoz, hogy faragják a védők, hiszen mostanában a bírók több mindent engednek meg a pályán a játékosoknak ezen a téren, fizikálisabb lett a sportág. A hazai foci egyik nagy problémájaként Leonardo a pályahelyzetet említette, mondván sok esetben a játéktér, amin le kell játszaniuk egy mérkőzést, borzalmas állapotban van. Emellett úgy látja, a magyar játékosok gyakran nyomás alatt nem tudják kihozni magukból a maximumot, nem hisznek kellően magukban.



Sajnálatos, de a Kaposvár meg is érdemli a sorsát Szolidaritásból: Puskás, Kispest, Hungary