mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Sajnálatos, de a Kaposvár meg is érdemli a sorsát

Ami télen is szinte biztos volt, az mára talán valósággá vált. A Kaposvár nem tud megmenekülni a kieséstől. Selymes Tibor pedig azokat a játékosokat szidja – akiket ő hozott a csapathoz.

s

Több alkalommal megírtam, hihetetlen történet játszódott le télen Kaposváron.
A kiesés ellen küzdő csapatnál edzőt váltottak, ami nem meglepő az eredményeket nézve. Az viszont érdekes volt, hogy Selymes úgy köszönt el vagy tíz játékostól, hogy még nem is látta őket játszani.

Jöttek is az újak Európa minden részéről, ma már talán a Kaposvárban van a legtöbb, egyébként a magyar átlagot meg sem közelítő légiós. Selymes velük képzelte el kiharcolni az NB I-ben maradást, pedig a magyar futballt egy kicsit is követő ember tudhatta, hogy erre semmi esélye sincs a Kaposvárnak. Főleg nem egy külföldiektől hemzsegő, a télen kialakított zsoldos csapattal.

Selymes úgy vélte, az első négy-öt fordulóban eldől a csapat sorsa – ami szerintem már korábban eldőlt – és a tegnapi, Pakssal játszott mérkőzés után olyat tett, amit neki sosem lett volna szabad megtennie.

Azokat a játékosokat szidta, akiket ő hozott ide. Akikről azt mondta, azért kellenek, mert más mentalitású játékosok, mint a magyarok.

- Sajnos egyre rosszabbul játszunk. Nagyon jól kezdtük a szezont, jól játszottunk, voltak jó meccseink, de ez a mai mérkőzésünk nagyon, nagyon, de nagyon gyenge volt. Helyzetet se tudtunk kialakítani, úgy fogalmaznék, hogy ez egy igazi másodosztályú mérkőzés volt, főleg számunkra. Így, ilyen mentalitással nem lehet. Ha félek attól, hogy mi lesz, ha nem nyerek, akkor abból az lesz, amit ma és a múlt héten csináltunk. Félve nem lehet futballozni. Még ezt az egy pontot sem érdemeltük volna meg, úgyhogy ma nyertünk egy pontot. Az első három döntetlenünknél azt mondtam, hogy elvesztettünk két-két pontot, de ma nyertünk egyet. Az ellenfél négyszer ziccerbe került csak a kapusunkkal szemben, de a négyből hármat a mi hibánk okozott. Így csak a másodosztály jöhet, ez biztos.

Selymes Tibor most azoknak a játékosoknak a mentalitását kritizálja, akiknek ezen képességét néhány héttel ezelőtt még példaként állított a magyar játékosok elé.

Selymes Tibor most azoknak a játékosoknak a mentalitását kritizálja, akiket ő választott ki, akiket ő hozott Kaposvárra.

Kérdem én, ha ezek a játékosok rosszak, akkor abban ők, vagy az őket kiválasztó és felkészítő edző a hibás?

Azt is megírtam korábban, hogy ezzel a légiós-dömpinggel lényegében szinte halálra ítélték a Kaposvárt, hiszen az NB II-ben egyetlen fillért tv-s pénzt sem kaphat az a klub, ahol légiósok játszanak. Márpedig a Kaposvár jövőre biztosan NB II-es klub lesz, de hogy kivel, kikkel, azt talán még ők sem tudják. Az biztos, hogy van jó pár olyan külföldi, akivel „nagyon okosan” több éves szerződést kötöttek.

Szinte mindenki tudta már télen, hogy a Kaposvár kiesik az NB I-ből. Ám Selymes ennél rosszabbat tett: teljesen szétverte a csapatot, és összeverbuvált egy olyan gárdát, melynek jövőre nem sok esélye lesz visszajutni az NB I-be.

És amíg el nem felejtem: ehhez statisztált a klub vezetése is.

Meg is érdemlik a sorsukat!

Fehér György

 



Gulácsi horror ütközése képekben Leonardo: Borzalmasak a magyar pályák, de megtiszteltetés lenne a magyar válogatott mez