mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

SZÚR a FociFesztiválon

Sokan ma már elképzelni sem tudják, de voltak idők, amikor amatőr mérkőzéseken is telt ház volt a Népstadionban. A 70-es, 80-as években minden május utolsó vasárnapján tömött lelátók előtt rendezték a Színész-Újságíró futballmérkőzést, azaz a SZÚR-t. A FociFesztivál szervezői most felélesztik ezt a nagyszerű kezdeményezést.

focif (21)

A szeptember 8-án immár harmadik alkalommal megrendezendő FociFesztiválra új helyszínen, a Vasas Fáy utcai sportközpontjában került sor. A három évvel ezelőtt indult programon minden évben volt egy nagy durranás, egy meglepetés-csapat. Míg az első évben az 1986-os magyar és ex-szovjet válogatott, addig tavaly a Barcelona és az Espanyol öregfiúk csapata léptek pályára, idén pedig Színész-Újságíró rangadót rendeznek.

De nem csak egy meglepetéssel várják az érdeklődőket a rendezők, hiszen kora délután friss világbajnokaink, a Barcelonában aranyérmet szerző vízilabda-válogatott tagjai is megmutathatják, mire mennek a labdával a szárazföldön. Az Őrzők Alapítvány tagjai elleni kispályás mérkőzésen a gólok száma kiszámíthatatlan, de a jó hangulat garantált.

Persze, a meglepetés vendégek mellett sok, már megszokott eseménnyel találkozhatnak a Fáy utcába kilátogatók. Az amatőr futballcsapatok részére idén is lesz kispályás bajnokság, és harmadszor is megrendezik a László Atya-kupát, melyen különböző foglakozások képviselői lépnek pályára.

Sőt, komoly pénzdíjazással megrendezik az első Első Szabadrúgás-lövő Bajnokságot, amire bárki nevezhet, aki bármilyen szinten igazolt labdarúgó, és érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkezik. Érdemes gyakorolni a szabadrúgásokat, hiszen a férfi kategória nyertese 500 ezer, míg a női kategória győztese 100 ezer forinttal lesz gazdagabb.


A FociFesztivál teljes programja itt olvasható el:
http://www.focifeszt.hu/programok/iii-focifesztival

Fehér György



Csányi Sándor: A válogatott előbb lehet versenyképes, mint a klubfutball Szabics és Rudolf is Győrbe igazolt?