mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Marco Rossi: A lényeg, hogy a szurkolók szeressék a Honvédot

Hogy milyen lesz a Honvéd tavasszal? Marco Rossi szerint az a lényeg, hogy a szurkolók szeresség a csapatot, és olyan jól érezzék magukat, mint az őszi utolsó, Haladás elleni mérkőzésen. Ha ez sikerül, akkor jó csapat lesz a Honvéd.



Rossi szerint a célokért dolgozni kell, és nem beszélni róluk (fotó: szerző)




- Nem beszélni kell arról, milyen lesz a Honvéd, hanem bizonyítani kell. Minden, amiről csak beszélünk, objektív dolog, de a célokat el kell érni, és ehhez sokat kell dolgozni. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen Magyarországon az erős csapatok a télen még erősebbek lettek. Persze a célokról beszélhetünk, én minden héten nyerni akarok, de tisztában kell lenni azzal, hogy vannak olyan csapatok, akiknek több pontjuk van, mint nekünk. Beszélhetnék helyezésről, de én mindig csak a következő meccsre koncentrálok, ez pedig az Újpest elleni hétvégi összecsapás, amelyre úgy készülünk, mintha egy Bajnokok Ligája döntő lenne- mondta a Honvéd edzője, Marco Rossi.

A vezetőedző beszélt a télen érkezett három légiósról is.
- Emilliano Bonazzoli, Arturo Lupoli, Ariano Navarro is erőssége lehet a csapatnak. Közülük Bonazzoli komoly olasz első osztályú tapasztalattal rendelkezik, ráadásul szerepelt az olasz nemzeti csapatban is, így ő nemcsak a játékával, hanem a magatartásával, a hozzáállásával is példakép lehet a fiatal játékosok számára. Nem véletlen, hogy kértem a szerződtetését.

- Végre tétmeccset játszhatunk, és erre már nagyon vártunk – mondta Kemenes Szabolcs, a csapat kapitánya. – Tavaly ilyenkor szintén voltak új fiúk, és velük végül érmet sikerült szereznünk. Most ismét vannak új fiúk, és nagyon remélem, hogy velük elindulunk felfelé, mert azt gondolom, az őszi szezonunk nem teljesen úgy sikerült, mint amilyenek szerettük volna.

Fehér György



Gyász: Elhunyt Novák Dezső László Csaba: ötvenezer román is lehet pontosan passzolni