mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nagy magyar futballhelyzet: majd 16 milliós TAO-s támogatás, 15 pont levonás sportorvosi igazolás hamisításáért, 150 ezer forintos fizetések – a megye II-ben

Hihetetlen történetet derítettem ki a magyar futball amatőr osztályából. Tudjuk, hogy mindenki okoskodik, ügyeskedik. Így tesznek Törtelen is. A megye II-es csapattól épp most vontak le 15 pontot, mert meghamisították a sportorvosi igazolásokat, mégis nyertek mintegy 16 milliós TAO-s támogatást, ráadásul 100-150 ezres zsebbe dugott fizetésekkel csábították el a környékbeli csapatok játékosait.

De kezdjük az elején.
Nem oly rég még mindenki – legalábbis a Pest megyei labdarúgásban – a törteli sikersztoriról beszéltek. A klubról, a csapatról, amely néhány éven belül a megye II-ből az NB III-ig juthat. És jutott is, csakhogy akkor már mosok voltak a feltételek, így a csapat indulási jogán, na és játékosaival a Nagykőrös szerepelt a harmadosztályban, ahonnan az átszervezésnek köszönhetően egyébként két év alatt ki is esett.

Na de közben Törtelen is új történet kezdődött – a megye III-ban. Ahonnan a csapat feljutott a megye II-be. Idén ebben a bajnokságban szerepel, ám már korántsem beszélhetünk sikersztoriról, sokkal inkább…..
Na inkább nem mondok véleményt, de az olvasó megteheti.

Maradjunk a tényeknél: az egyik játékvezető az őszi szezon egyik meccsén kiszúrta, hogy valami nem stimmel a sportorvosi igazolásokkal. Lett is ügy belőle, hiszen kiderült, valaki, vagy valakik meghamisították egyes játékosok sportorvosi engedélyét.

Pontosabban totális amatőr módon fénymásolóval gyártottak ilyen engedélyeket.

A játékvezetői jelentésből vizsgálat, a vizsgálatból büntetés lett.
Komoly büntetés. A csapat idei teljesítményéből levontak 15 pontot, azaz pont annyit, amennyit eddig szerzett, így az most az utolsó helyen találta magát.

De ez még mind semmi.
Az a klub, amelynél valaki érthetetlen csalást követett el – hiszen azért nem olyan nehéz elmenni a sportorvoshoz – az elmúlt időszakban majd 16 millió forintos TAO-s támogatást nyert el.

És ez a klub a mostani, téli átigazolási időszakban szétbombázott három környékbeli csapatatot, a Tápiógyörgyét, a Tápiószelét és a Nagykőröst, hiszen írd és mond: a Törtel 100-150 ezer forintos fizetést ajánlott az ellenfél játékosainak. A játékosoknak, akik a könnyen jött pénznek nem tudtak ellenállni.

Persze tudom én, hogy futball egyik alapja, hogy az egyik klub elcsábítja a játékosokat a másik klubtól.
De gyorsan még egyszer leírom: a megye II-ről – tehát a futball alulról a második osztályáról – van szó, na meg 100-150 ezres, természetesen feketén, zsebbe kifizetett pénzekről egy olyan klubnál, amelynél valaki bizonyítottan csalást, sőt, közokirat hamisítást követett el, és amelyik ennek ellenére majd 16 milliós TAO-s támogatást nyert.

Na ez (is) a nagy magyar futballhelyzet.

Fehér György



Hogy milyen a maláj foci? Gyepes szerint őszinte.... Na azért ne szórakozzunk!