mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Na azért ne szórakozzunk!

Azért ez már tényleg több a soknál. Persze, nem az én pénzem, de mégiscsak furcsa, hogy a Kaposvár ügyvezetője 60 millió forintot kérne kölcsön, hogy a csapat be tudja fejezni a bajnokságot. Az a csapat, amelyik a télen edzőt váltott, amelyik majd egy csapatra való, ismeretlen légióst igazolt. Talán nem kellett volna, ha nincs ár pénz.

A Kaposvár menekülne a kiesés elől, és ezen az sem változtat, ha 100 megkérdezett emberből százan mondják azt, hogy az egyik kieső tuti a Kaposvár lesz.

Mégis, az ügyvezető a váltás mellett döntött: elküldte Prukner Lászlót, jött helyette Selymes, na meg a halom nevesincs légiós. A téli szünetben Illés János ügyvezető egyébként elmondta, hogy nem kerül plusz költségbe, mert mindenki ingyen igazolható játékos volt.

Igen ám, de egyrészről hiába tudjuk, hogy Prukner teljes szívéből kaposvári, nyilván nem mondott le a neki járó pénzről, vagy annak egy részéről. Emellett Selymes sem ingyen dolgozik.

Na és jöttek az ingyen igazolható légiósok – akik szintén nem ingyen fociznak majd.
Fizetést kell nekik adni, sőt, lakhatást kell nekik biztosítani.

Na erre kérne most kölcsön Illyés.
Hát, azért ne szórakozzunk!
Ez azért már a pofátlanság netovábbja – már bocsánat.

A Kaposvár, abban az esetben, ha kiesik, akkor egyetlen fillér tv-s pénzt sem kap majd, mert az NB II-ben csak azok a csapatok kapnak ebből, ahol magyar játékosok szerepelnek. Kaposváron pedig ma senki nem tudja, milyen nyelven szólaljon meg.

Kérdem én: mire kér kölcsön Illés?
Miből fogja visszaadni?

Szerinte majd jön egy befektető, egy támogató.
Mire?
A külföldiekkel telepakolt kiesés felé száguldó csapathoz?
Ki? És miért?

illeselyem_nagy

- A jelenlegi helyzetünkben ismét az önkormányzathoz kell fordulnunk segítségért. Ha ezt megkapjuk, stabil tavaszunk lesz. A látszat ellenére nem szórjuk a pénzt, nem gazdálkodunk gondatlanul, de ha bent akarunk maradnai, ahhoz kell a segítség – mondta Illés.

Szerintem előbb kellett volna gondolkoznia, és csak addig költekezni, ameddig lehet. Néhány,  teljesen ismeretlen légióson megspórolta volna ezt a pénzt

Persze, az is lehet, hogy a kaposvári vezetés végül ad kölcsönt.
Erre én azt mondanám: az ő bajuk.

Fehér György
fotó: rakoczifc.hu



Nagy magyar futballhelyzet: majd 16 milliós TAO-s támogatás, 15 pont levonás sportorvosi igazolás hamisításáért, 150 ezer forintos fizetések – a megye II-ben Bokszolók az Üllői úton