mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mészöly Géza: Az Eb-n a legjobb hatba kell kerülnünk!

Az U19-es válogatott hétfőn megkezdte a felkészülést a hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A négynapos összetartást ma a Szekszárd NB III-as csapata elleni – egyébként 2-1-re megnyert – felkészülési mérkőzés zárta. Természetesen mi is ott voltunk Telkiben, és a csapat edzőjét, Mészöly Gézát faggattuk a négy nap tapasztalatairól.



Mészöly Géza a szünetben külön-külön is elmagyarázta a játékosoknak, kinek mit kell csinálnia (Fotó: szerző)




Verőfényes napsütés fogadta a csapatokat a mai mérkőzésen. Kifejezetten futballidő volt – mondhatnánk. Csak az kár, hogy sok szakmabélit nem érdekelt a korosztályos válogatott első idei mérkőzése. Persze voltak, akik kilátogattak Telkibe: Bozóky Imre volt MLSZ-elnök, Fehér Csaba egykori válogatott futballista, vagy épp Kovács Zoltán, a Diósgyőr sportigazgatója fontosnak találta, hogy a helyszínen nézze meg azt, ahogy a korosztályos nemzeti csapat 1-0-s hátrányból végül 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

- Na azért van még mit gyakorolni – mondta Mészöly Géza szövetségi edző. – Ez a négy nap igazából az újra összecsiszolódásról szólt, hiszen a csapat több mint három hónapja nem találkozott egymással. A hétfő egy mindenre kiterjedő orvosi vizsgálattal és felméréssel telt. Itt kell, hogy elmondjam, örömmel tölt el, hogy ilyen orvosi csapat áll a hátunk mögött. Korábban csak az ellenfeleinknél láthattuk, milyen segítség az, hogy a háttérben is teljes profizmus működik, és ezt most saját bőrünkön is tapasztaltuk. A kedd és a szerda napi két edzéssel, és az egészségügyi felmérések kiértékelésével telt. A mai mérkőzésen egyébként azt láttam, hogy ez meg is viselte a fiúkat. Na, nem fizikálisan, mert azt bírniuk kell, hanem mentálisan, hiszen az elmúlt napokban 8-9 órát dolgoztak. De a hozzáállással nem lehet problémám, minden játékos a maximumot nyújtotta. Látszott, szeretnének bekerülni az Európa-bajnokságon szereplő csapatba.

Mészöly Géza elmondta, hogy a felkészülés ezzel a négy nappal megkezdődött, de a munka nagy része még csak most jön.
- Márciusban, áprilisban és májusban is két alkalommal rendezünk majd ilyen összetartásokat, a közvetlen felkészülés pedig június 29-én kezdődik.

Na és természetesen a célokról is beszélt a szövetségi edző.
- Természetesen a legjobb hatban kell végeznünk, hiszen ezzel kvalifikálnánk magunkat a 2015-ös világbajnokságra. És ez a legfontosabb cél.

Fehér György



Mezey György Pintérről, az összetartásokról, a magyar edzőkről, na és a 6-0-ról Te is megkaphatod az Év Gólja díjat!