mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csupán négy magyar maradt állva Európában

Mindenki bizakodik a román-magyar előtt. Én is. Még azt is megkockáztatom, ez az évtized mérkőzése. Régen nem álltunk olyan közel a csoport második helyéhez, mint most, Ehhez „csupán" meg kell verni a románokat, majd utánuk az észteket is. De vannak azért olyan tények, amelyekről nem szabad hallgatni.

szalaipaok640
Szalai Ádám az egyetlen magyar játékos a BL-ben.


Szalai Ádám hős lett a Schalkében, ami nem is csoda, hiszen míg a PAOK elleni első mérkőzésen gólpasszt adott, addig a második mérkőzésen két gólt szerzett, és ezzel óriási érdemei vannak a németek BL csoportkörébe jutásába.

Reméljük, nagyon reméljük, hogy Szalai átmenti jó formáját jövő hétre, nem de felejtsük el: Görögországban előbb Ucsida, majd Draxler hozta kihagyhatatlan helyzetbe a magyar csatárt, azaz egyik gólt sem Szalai brusztolta ki.

Persze, oda kellett érni, be kellett lőni.
Szalai mellett pedig csupán két játékosunk képviselő hazánkat a különböző európai kupákban. Pontosabban mindketten az Európa-ligában jutottak tovább csapatukkal.

Eredetileg bevallom, elfelejtettem Megyeri Balázst, pedig ő is megér egy misét.
Nem túlzás azt állítani, hogy most talán ő a legmagasabb jegyzet hálóőr. Görögországban kétszer választották a bajnokság legjobb kapusának,tavaly már szerepelt a BL-ben, és most - selejtező nélkül - is ott van csapatával a csoportkörben. Egervári eddig ugyan meghívta a keretbe, de védeni még nem védette.

A Salzburggal Gulácsi Ádám, a Genkkel pedig Köteles László lesz ott az Európa Liga csoportkörében.

Tudják mi a közös bennük?
Hogy egyikük sem mezőnyjátékos.
És hogy egyikük sem válogatott.

Na de nézzük, hogy állnak a románok ezen a téren. Ne is a játékosokról beszéljünk, hiszen a román klubcsapatok nem buktak el olyan gyorsan, mint a mi „sztárcsapataink”.

Hogy mást ne mondjunk, a Steua Bucuresti a BL főtáblára jutott, játékosai a Chelsea, a Schalke és a Basel ellen léphetnek pályára. Az Európa-ligában pedig a Pandurii játékosai és vezetői várják izgatottan a mai sorslást.

Nekünk van négy játékosunk – ebből három kapus – Európa legjobbjai között, nekik két csapatuk.
Persze, ettől még nyerhetünk Romániában.

Fehér György

 

 



Gyepes a Videotonban Még jelentkezhetsz a szabadrúgás-lövő bajnokságra. A fődíj 500.000 forint