mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az első áldozat

Három hét múlva kezdődik a bajnokság. Az őszi szezon végére belelendülő Győr a harmadik helyről várja az új folytatást - új edzővel. Aki nyilván nem örül annak, hogy egyik legjobb játékosa Pintér Attila törökországi edzőtáborozása alatt megsérült, kérdéses, hogy a rajtra felépül-e.

Az MLSZ vezetése két-három hete elmondta, már dolgoznak azon, hogy milyen kártérítést kapnak azok a klubok, akiknek játékosai esetleg megsérülnek a válogatott összetartásokon. Mert bár a futballban benne van a sérülés veszélye, az is tény, hogy az elmúlt harminc-negyven évben nem volt annyi válogatott összetartás, mint Pintér munkába állása után.

Már korában is volt, olyan, hogy egy-egy futballista könnyebb sérüléssel tért vissza klubcsapatához, és néhány edzést ki kellett hagynia, Koltai Tamásnak, a győriek játékosának viszont az edzőtáborból kellett hazajönnie.

koltai

A futballista, akit korábban többen már a válogatottba követeltek, a múlt heti válogatott összetartáson sérült meg úgy, hogy klubcsapatának edzőtáborozásán már nem is tudott részt venni. Sőt, lehet, hogy a bajnoki rajtra sem lesz egészséges.
Koltai ugyanis részleges szalagszakadást szenvedett.

"Koltai Tamás rendben hazaért, MR vizsgálat eredménye részleges szalagszakadás a jobb bokában. Fizioterápia és gyógytorna kezelés már ma megkezdődhet a klub rehabilitációs központjában, Rado Krisztina fog vele elsőként foglalkozni, de reményeink szerint kb. 2 hétig marad távol a csapatedzéstől." - olvasható az eto.hu-n.

Nos, az orvostudomány ma már csodákra képes, ám azt gondolom, egy részleges bokaszalag-szakadással két hét múlva még nem lesz rendesen terhelhető a testrész, három hét múlva viszont kezdődik a bajnokság.

Persze, ne legyen igazam, kívánom Koltainak, hogy épüljön fel, és már az első tavaszi meccsen lépjen pályára, azt viszont megkérdezném Pintér Attilától, hogyha ez egy évvel ezelőtt történik, akkor vajon mit szólt volna.

Megkérdezném, de felesleges: az összefogásról beszélő kapitány ugyanis a kényes kérdésekre nem válaszol, sőt, visszatámad. Legutóbbi sajtótájékoztatóján azt is megtudtam, hogy ő már tavaly ilyenkor tudta, hogy bajnok lesz az ETO-val, igaz, arra nem válaszolt, hogy klubvezetőként elengedné-e ennyiszer a játékosait a válogatott összetartásokra.

Persze, nem is kellett válaszolnia, mert tudjuk, hogy a Győr szakvezetőjeként pont ő volt az, aki Egervári NB I-es játékosoknak tartott összetartására nem engedte el a futballistákat - igaz, ezt már elfelejtette.

Persze, ez már történelem...

Fehér györgy



A légiós, akit megérte egykor Magyarországra szerződtetni, a példakép, már-már klubikon lett Futsalosaink is összetartanak....