mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ők mennek Törökországba edzőtáborozni....

Pintér Attila szövetségi kapitány kihirdette a pénteken kezdődő törökországi felkészülésre utazók névsorát. A magyar válogatott bő kerete az év eleje óta folyamatosan vesz részt kétnapos összetartásokon. A felkészülés következő fázisaként a csapat péntektől egy hétig Törökországban tréningezik. A kerethez ezúttal már külföldön futballozó játékosok is csatlakoznak. A program alapján a csapat tagjaira napi két edzés vár Belekben.Törökországba remélhetőleg jobb idő fogadja majd a csapatot
A névsor kihirdetésekor a szövetségi kapitány külön is hangsúlyozta, hálás az élvonalbeli klubok tulajdonosainak, elnökeinek, edzőinek az elmúlt időszakban nyújtott segítségükért. A szövetségi kapitány kiemelten fontosnak tartja, hogy létre jöhet a külföldi edzőtáborozás.

-Nagyon köszönöm, hogy rendelkezésünkre bocsátották játékosaikat. Mint a legutóbbi időkig gyakorló klubedző, pontosan tudom, hogy ez lemondással, áldozatokkal és szakmai kompromisszumokkal járt a részükről – fogalmazta meg a klubvezetőkhöz írott levelében a kapitány, aki hangsúlyozta, a törökországi felkészüléssel újabb állomásához érkezett a nemzeti csapat építése.

Pintér Attila a névsor kijelölésekor kitért arra is, hogy a meghívottakon kívül feltétlenül szívesen dolgozott volna együtt már a törökországi táborban is Tőzsér Dániellel, Koman Vladimirral és Priskin Tamással.

-Tőzsér Dánielt eredetileg elengedte volna a Genoa, nagyon örültem annak, hogy együtt dolgozhatunk, és személyes képet kaphatok a mostani állapotáról. Ám időközben felvetődött a klubváltása, s ez meghiúsította a jövetelét. Koman Vladimir meghívására az FK Ural korábban rábólintott, ám az utóbbi napok fejleménye, hogy sajnos mégsem tarthat a játékos velünk – mondta Pintér Attila.

Priskin Tamás, aki az előző esztendő végén közös megegyezéssel szerződést bontott orosz klubjával, ugyancsak átigazolás, illetve szerződéskötés előtt áll, ezért vált erősen kétségessé a részvétele.

Egyelőre három légiós neve szerepel az utazólistán: Vadócz Krisztiáné, Bogdán Ádámé és Laczkó Zsolté. A Dániában futballozó középpályás, Vadócz Krisztián legutóbb a magyar válogatott mezében, 2011. október 11-én, a finnek elleni hazai találkozón játszott. A mieink egyébként március 5-én, Győrben éppen Finnország csapatát fogadják az új szövetségi kapitány első hazai mérkőzésén.

Az edzőtáborozás kerete:

Kapusok:

Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Balogh János (Nyíregyháza)
Horváth Tamás (Mezőkövesd-Zsóry)
Verpecz István (DVSC-Teva)

Mezőnyjátékosok:

Fiola Attila (MVM Paks)
Juhász Roland (Videoton FC)
Kádár Tamás (DVTK)
Korhut Mihály (DVSC-Teva)
Lázár Pál (DVSC-Teva)
Lipták Zoltán (Győri ETO)
Lang Ádám (Győri ETO)
Predrag Bosnjak (Haladás)
Heffler Tibor (MVM Paks)
Guzmics Richárd (Haladás)
Devecseri Szilárd (Haladás)
Laczkó Zsolt (AC Padova)
Vass Ádám (MTK Budapest)
Pátkai Máté (Győri ETO)
Gyurcsó Ádám (Videoton FC)
Szakály Péter (DVSC-Teva)
Sándor György (Videoton FC)
Orosz Márk (Lombard Pápa)
Radó András (Haladás)
Vadócz Krisztián (Odense BK)
Elek Ákos (DVTK)
Simon Krisztián (Újpest FC)
Rudolf Gergely (Győri ETO)
Kovács István (Videoton FC)
Kalmár Zsolt (Győri ETO)
Koltai Tamás (Győri ETO)
Szatmári Lóránd (PMFC-Matias)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)
Pölöskei Zsolt (MTK Budapest)
Bartha László (MVM Paks)
Futács Márkó (DVTK)
Nikolics Nemanja (Videoton FC)A Manchester City megfigyelője: a magyarokból két alapkövetelmény hiányzik, nincs erőnlétük és hiányzik a taktikai képzettségük Tőzsér, Priskin: Watford, Austria Wien