mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csak a sorfal más!

A női labdarúgást hazánkban kissé mostoha gyerekként kezelik - főként a szurkolók - pedig az MTK például idén, csakúgy mint tavaly bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. Most pedig névadó szponzort sikerült találni a bajnokságnak. A ferencvárosi Böde Dániel, az MTK-s Kanta József és az újpesti Simon Krisztián együtt népszerűsítette a női futballt.

1



- Kedvet szeretnék csinálni a szurkolók által kissé elhanyagolt női futballnak –
mondta dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára. – Amikor beszélgetek, beszélgetünk valakivel a futballról, sokszor tapasztalom, hogy van, akinek nem sok ismerete van arról, amiről beszél. A női labdarúgásnál ez hatványozottan igaz.


A főtitkár elmondta, nemzetközi szinten a világ előttünk jár, hiszen a nagy világversenyeken már 40-50 ezer ember előtt játsszák a mérkőzéseket.
- Ezen szeretnénk változtatni. Azt vállaljuk most, hogy két éven belül több mint 20 ezer igazolt női futballista lesz az országban. Vállajuk azt is, hogy hat éven belül kijutunk valamilyen világversenyre, és vállaljuk a nézettség emelését is. Nagyon örülők, hogy négy NB I-es klub, Ferencváros, MTK, Újpest, Honvéd – már versenyeztet felnőtt női csapatot, de tudjuk, van még hova fejlődni. Első, de nagy lépés, hogy tudtunk találni névadó szponzort. Tudjuk azt is, hogy ha versenyszerű eredményeink jobbak lesznek, azért kapjuk majd a legtöbb elismerést, de az első számú cél nem ez. A cél az, hogy a futballpályákon egyre több lány legyen. A Bozsik-programban eddig is sok lány focizott, de őket 13 éves korukban elvesztettük. Ezt megoldottuk, mert az NB I-es csapatoknak már kötelező U15-ös csapatot indítani, így a felnőtt női futball mellett fejlesztjük az utánpótlás-nevelést is.

- Informatikai cég lévén, ülő munka, fontos az egészségmegőrzés – mondta Johancsik Tibor, a Jet- Sol vezérigazgatója. - Eddig is támogattuk a kollégáink sportolását, hiszen kimutatható, ha a dolgozók kellő mennyiségű mozgást végeznek, akkor kevesebb a betegállomány. Ezért is volt megtisztelő, hogy felkértek minket a női labdarúgás támogatására. Nagyon tetszett az, hogy nem élsportról, hanem amatőr sportról beszéltünk – azért nem akarok megbántani senkit, de a női labdarúgást űzők amatőr sportolók - , így folyamatosan azon egyeztetünk, hogy a bajnokság névadó szponzorációja mellett hogyan tudunk még többet tenni a női labdarúgásért.

A Jet-Sol liga mérkőzéseinek összefoglalója minden héten csütörtökön megtekinthetőek a SportTV és az MLSZ TV-n


 

Fehér György



Egervári úr, miért nem kerettag Nikolics? Örökrangadó a Váci utcában