mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Lovrencsics Gergő az bizonyítana az új kapitányának

A lengyel Lech Poznan szélsője, Lovrencsics Gergő napjainkban is Magyarországon piheni ki az őszi szezon fáradalmait. A szélső középpályás folyamatosan játéklehetőséget kapott Mariusz Rumak vezetőedzőtől, és egyetlen mérkőzést sem hagyott ki. A pályán volt 21 bajnoki, négy Európa Liga- és két Lengyel Kupa-meccsen. Ezeken összesen hat gólt lőtt és hét gólpasszt adott.


lo2

Légiósaink közül az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta az idei naptári évben. Csapata jelenleg a negyedik helyen áll a lengyel bajnokságban. Lovrencsics elmondta, hogy a válogatottban is alapemberré akar válni, de ehhez először a saját klubjában kell száz százalékot nyújtania.



– Jó évet zártam, bár ősszel az első néhány meccs nem úgy sikerült, ahogy nyáron terveztem, de szerencsére a szezon második felére jó formába lendültem, és segíteni tudtam a csapatot. Most azon vagyok, hogy kipihenjem az őszi idény fáradalmait, és újult erővel nekivágjak a felkészülésnek, hogy tavasszal a csapattal elérjük a kitűzött célunkat, ami az európai kupaindulást jelenti – mondta Lovrencsics Gergő.

A válogatott játékosnak van mit kipihennie a holtszezonban, de állítja: világraszóló buli nem lesz az év utolsó napján sem.

– A karácsonyt a családommal töltöttem itthon, s ez nagyon jó alkalom volt a pihenésre. Szilveszterre sem terveztünk semmi extrát, többnyire a spontán dolgokat jobban szeretem. De nem lesz világraszóló buli, mert odafigyelek magamra. Várom már, hogy visszamehessek, de örülök neki, hogy néhány napot még lazíthatok – folytatta a 25 éves szélső.

Az új szövetségi kapitány kinevezése meglepte a futballistát, de még jól is jöhet a volt győri edző színre lépése, mert Pintér Attila gyakran alkalmazza a kontrajátékot, amihez elengedhetetlen egy Lovrencsics-féle gyors szélső.

– Én is követtem az eseményeket a sajtón keresztül és magam is arra számítottam, hogy külföldi szövetségi kapitányunk lesz, így valamilyen szinten meglepett, hogy magyar edző lett a befutó. Nagyon sok jót hallottam Pintér Attiláról, úgyhogy várom a közös munkát. Szeretnék bizonyítani neki, mert a válogatott hasznára akarok lenni, mert alapemberré akarok válni, de ehhez először a saját klubomban kell száz százalékot nyújtanom – mondta Lovrencsics, aki a válogatottban eddig két alkalommal lépett pályára.

Az utóbbi hónapokban több hír is napvilágot látott, miszerint a válogatott játékost a lengyelek hamarosan értékesíthetik egy komoly nyugat-európai klubnak. A pletykáknak mindenképpen hitelt adhat, hogy Németországban előszeretettel csemegéznek a csapatok a lengyel klubok legjobbjai között, elég csak Artjoms Rudnevs-re esetére gondolni, aki 2010-ben még Zalaegerszegen futballozott, majd jött a Lech Poznań, és onnan egyenesen Hamburgba vezetett az útja.

– Nem foglalkoztatnak a pletykák, mert nem tudok semmilyen konkrét megkeresésről, de megfigyelésről sem. Maximálisan szeretnék arra figyelni, hogy a Lech Poznannal elérjük a kitűzött céljainkat, hogy kijussunk az európai kupaporondra.

Forrás: rangado.hu



2013 az MLSZ szemével Feleki Attila: Szó sincs az orvosi költségek befagyasztásáról