mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szép gólok és címvédés a Fehér Miklós emléktornán

Magabiztos játékkal utasította maga mögé ellenlábasait a Lázár Lovaspark Team, így a veterán futsal játékosokkal megerősített csapat révén először védte meg valaki címét a Fehér Miklós Emlékgálán.

feher1


Az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány szervezésében ötödször rendeztek öregfiúk labdarúgó tornát a Magvassy Sportcsarnokban, ahol ismét több, mint egy tucatnyi korábbi válogatott labdarúgó lépett pályára a csapatokban - és ezúttal először elsőként a VIP csapatok számára is tornát rendeztek. A 8 órás program során becsléseink szerint több, mint 2000 ember fordult meg a Magvassy Sportcsarnokban, a nézők - és a Sport TV-nek köszönhetően a televízió előtt ülők is - összesen 17 mérkőzést láthattak.

A Győri ETO FC magabiztos győzelmeivel kezdődött az emléktorna. A házigazda előbb a dunaszerdahelyieket győzte le, majd az egész nap legnagyobb különbségű sikerét aratta a gála újonca, a Videoton ellen. Hajszán Gyuláék 7-1-re legyőzték a Csucsánszky Zoltán vezette piros-kékeket - akkor még nem sejthették, hogy később még meggyűlik a bajuk a fehérváriakkal. A másik csoportban a címvédő a tavalyi összeállításában érkezett - és fölényesen győzte le két fővárosi riválisát, az MTK-t és az Újpestet. A két nagy múltú gárda így egymás ellen dönthette el, ki jut be az elődöntőbe - ez végül a lila-fehéreknek sikerült.

Mindez azt jelentette, hogy az egyik elődöntőben, ahol majd az ETO és az Újpest néz egymással farkasszemet, nem kevesebb, mint tizenegy egykori válogatott labdarúgó léphet pályára. A hazaiaktól Hajszán Gyula, Bordás Csaba, Korsós Attila, Herczeg Miklós és Puglits Gábor, az újpestiektől Kovács Zoltán, Lőw Zsolt, Erős Károly, Fehér Csaba, Szlezák Zoltán és Zombori Zalán. A mérkőzésen aztán a szerencse elpártolt Verebes József tanítványaitól. A Mágus csapata hiába támadta végig a meccset, az Újpest jól használta ki kevés lehetőségét és 2-0-ra nyert, így bejutott a fináléba. A másik ágon nem született meglepetés, a Lázár Lovaspark könnyedén túllépett a Videoton együttesén is.

Eközben a VIP csapatok is megkezdték a tornát, az olimpikonok többek között a kétszeres bajnok Martinek János és a hatszoros VB ezüstérmes birkózó Deák Bárdos Mihály részvételével, a Parlament együttese többek között Budai Gyula államtitkárral és Csampa Zsolt honvédelmi bizottsági elnökkel a soraiban. A Sport TV az egykori válogatott kapus, Hajdú Attila mellett elsősorban ismert kommentátoraiban - Matuz Krisztiánban és Petúr Andrásban - bízott, míg a Győri Közélet Lipovics Szilárd jegyző és Horváth Cs. Attila fürdőigazgató játéka mellett a korábbi magyar bajnok Turbék István kiváló teljesítményére is számított.

A végső győzelemre sokáig a Parlament csapata tűnt a legesélyesebbnek, hiszen a kitűnő futsalos Temesi Norbert vezérletével nagyobb különbségű győzelmeket aratott - a tévések ellen 0-2-ről fordítottak bravúrral - ám a Győri Közélet ellen nem tudták korábbi eredményes játékukat mutatni, így a hazaiak három győzelemmel végül diadalmaskodtak.

Az öregfiúk tornán a helyosztókon a végletekig kiélezték a döntést a csapatok - az első két meccs csak a büntetőkkel dőlt el. Így nyert az MTK a Dunaszerdahely ellen, majd az ETO a Videoton ellen. A döntőben a címvédő végig uralta a meccset, és ismét legyőzték az újpestieket, így Szanyó Károly, Mészöly Géza, Juhár Tamás - valamint a futsal legendák Kénoszt Ferenc, Baranyai Pál és Szimcsák Tamás vezérletével ismét ők vehették át az első helyezettnek járó serleget.

A szervezők mindkét sorozat után több különdíjat is kiosztottak. A gólkirály Szimcsák Tamás (Lázár) és Temesi Norbert (Parlament) lett, a legjobb kapus Sebők Zsolt (ETO) és Kristóf András (Olimpikonok), a legjobb mezőnyjátékos pedig Kovács Zoltán (Újpest) és Szilvágyi Ferenc (Győri Közélet). Az eseményen az Egészséges újszülöttekért Alapítvány illetve a PAMOK koraszülött osztályának nevében Peczár László és Dr. Szigeti Éva mondott köszönetet valamennyi résztvevőnek és nézőnek, akik jelenlétükkel és adományaikkal segítik azt, hogy évről évre egyre több kisbaba kaphassa meg azt az ellátást, amire szüksége lehet akkor, ha koraszülöttként jön világra.

feher2

feher3

feher4

Forrás: eto.hu
Fotók: facebook.com



A profi szerencsétlenkednek, az amatőrök simán megoldották 2013 az MLSZ szemével