mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hemingway a Real Madridról: Gyalázat, amit művel

George F. Hemingway a madridom.hu-nak adott interjújában számos kérdést érintett a magyar labdarúgás és a Budapest Honvéd helyzetével, valamint természetesen – magyar szurkolói honlap lévén – a Real Madridról is. A spanyol sztárcsapat és a kispestiek közti kapcsolat kézenfekvő: Puskás Ferenc, aki csaknem 30 éves koráig jóformán csak az idegenbeli meccsekre hagyta el imádott kerületét és klubját, majd egyedülálló módon, a harmadik ikszen túl kezdett újabb, második fényes karriert a blancóknál. Mégsem hívták meg a Honvéd képviselőit a Puskás hetekre.





A Honvéd-tulajdonos a Puskás-hetek rendezvénysorozat kapcsán többek között arról is szót ejtett – mégpedig a legkevésbé sem köntörfalazva –, mit tart a Real magatartásáról a két klub közös legendájával kapcsolatban.

Beszéljünk arról a gyalázatról, amit a Real Madrid művel Puskás Ferenccel kapcsolatban – fogalmazott George F. Hemingway. – Egy csapat van a világon, ahol Puskás Ferenc felnőtt, ahová igazán tartozott, amely Puskást a világ legjobbjává tette, ez pedig a Budapest Honvéd. Egy csapat van, amely Puskás Ferencet világhírűvé, a leghíresebb játékossá tette, ez pedig a Real Madrid. Az ember azt gondolná, hogy nagyon közeli kapcsolat van a két klub között. Ehelyett a Real Madrid eddig minden közeledésünket elutasította, és csak egy másik akadémiával tartják fent a kapcsolatot. Nekem a másik akadémiával nincs semmi bajom, hiszen a névtulajdonostól megvették a nevet, ez rendben van. Most azonban, ahogy mondta is, Puskás Ferenc emlékhónapot tartanak Madridban, ki az egyetlen, akit nem hívnak oda? A Budapest Honvéd. El tudja képzelni, hogy mi itt Magyarországon Di Stéfano hónapot rendezünk, és nem hívjuk meg a Real Madridot? Elképzelhetetlen. Ez vállalhatatlan, érthetetlen. Számomra ez döbbenetes. Ott voltunk 2009-ben Madridban, beszéltem az akkori elnökkel, és kértük, hogy jöjjenek, játszanak velünk egy gálamérkőzést a 100. évfordulónkon, de valami „B” vagy „C” csapatot akartak küldeni. Ezért inkább felkerestük a Panathinaikoszt, ahol Puskás szintén letette a névjegyét, ők nagyon kedvesen megmutatták, hogy melyik csapat a klasszis. A Real Madridról – amelynek én gyerekkorom óta nagy szurkolója vagyok – nagyon rossz a véleményem ezek miatt. Így nem lehet viselkedni. Mintha nem tudnák, hogy Puskás honnan jött… Érthetetlen.

Forrás: nb1.hu



Hófehérke Portugál edző érkezik az NB II-es Kozármislenyhez