mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Portugál edző érkezik az NB II-es Kozármislenyhez

A külföldi edző mánia elért Kozármislenybe is. Az NB II-es klub közleménye szerint a csapat új edzője a portugál Eduardo Almeida lesz.




A fiatal, mindössze 35 éves portugál tréner Pro Licences edzői képesítéssel rendelkezik. Edzőként végigjárta a ranglétrát, hiszen utánpótlás edzőként, másodedzőként és vezetőedzőként is tevékenykedett eddigi pályafutása során.

Hazájában dolgozott U17-es és U19-es csapatok mellett, mindezt a nagy múltú Benfica utánpótlás csapatainál. Legutóbbi klubja a malajziai I. osztályban szereplő PBSK Terangganu, ahol vezetőedzőként irányította ez együttest.
A fiatal tréner szeretett volna visszatérni Ázsiából Európába és hazájához közelebb munkát vállalni, főképp azért, mert 9 hónapos gyermeke mellett a Malajzia és Portugália közötti távolság áthidalása nehézséget okozott.

- A legmagasabb edzői képesítéssel rendelkező profi edző érkezik Kozármislenybe, egy nálunknál lényegesen magasabban jegyzett futball kultúrából. Sok vita van hazánkban a külföldi edzők szükségességéről, de az a csapat, ahol négy fiatal edző is kezdte a pályafutását és lett később első osztályú edző talán nem tartozik most magyarázattal, ezt tartottam a legjobb döntésnek. Eduardoval elbeszélgettünk a lehetőségekről és a célokról, eközben pedig megerősödött bennünk a korábban róla kapott pozitív kép. Nagyon motivált, és mi is eltökéltek vagyunk- mondta Feleki Attila klubtulajdonos a Kozármisleny honlapjának. Az egyesület fél éves szerződést kötött Eduardo Almeidaval akinek a feladata, hogy bent tartsa a Kozármislenyt az NB II-ben. Az új tréner január 5-én érkezik Kozármislenybe, a téli felkészülés pedig január 7-én kezdődik meg.



Hemingway a Real Madridról: Gyalázat, amit művel Egy elfeledett kupagyőzelem