mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Itt van Szász Kitti Európa-bajnoki gyakorlata

A jövő héten megrendezendő Év Legjobb Sportolója gálára beköltözik a futball is, még ha csak a freestyle változata is. Szász Kitti háromszoros világbajnokunk ugyanis bemutatót tart a rendezvényen - néhány órával az után, hogy fellép a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Itt most megnézheted, milyen gyakorlattal készül a kontinensviadalra.



Szász Kitti komoly barátságot kötött a labdával (fotó.szerző)

Hogyan építesz fel egy programot? Megálmodsz egy-két trükköt, és felkelsz, lerajzolod vagy ennél azért alaposabb munka előzi meg egy-egy gyakorlatodat?
Mindkét lehetőséget alkalmazom. Egyébként nagyon részletesen és tudatosan állítom össze a gyakorlatokat, de nagyon sokszor improvizálok is. Elvégre ez egy freestyle sportág.

Az Év sportolója gálán mégsem egyedül, hanem másik világbajnokunkkal, Kovács Petikével párosban lépsz fel. Mennyit tudtok gyakorolni?
Talán még sosem léptem fel párosban, így ez most valóban nehezebb a szokásosnál. Azt hiszem, kétszer-háromszor elég lesz összejönnünk, hogy egy jó programmal rukkoljunk ki.

Ha jól tudom, a gála pont azon a napon lesz, amikor az Európa-bajnokság...
Igen, még az a szerencse, hogy az EB-t idén Magyarország rendezi. Háromszoros világbajnok vagyok, így természetesen az Európa-bajnokságon is nyerni szeretnék. Úgy lesz kerek a napom, ha hazai pályán megnyerem az Eb-t, majd este egy jó programmal tudok, tudunk a nézők elé állni.

Ezzel a programmal - ennek finomított változatával - készül Szász Kitti az Eb-re:



A csillagokat is le akartuk hozni az égről Torghelle: Szívesen maradnék itthon