mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A csatár első gólja

Bartha László a Fradi elleni mérkőzésen első gólját szerezte ebben a szezonban. Az ellen a csapat ellen, amelyben három évig játszott.

bar


Az eddigi mérkőzéseken voltak jó lövéseid, de a kapusok bravúrral hárítottak, vagy éppen a kapufát találtad el több alkalommal is. Ezek fényében mondhatjuk azt, hogy végre sikerült?
Igen, nagyon rám fért már ez a gól. Volt már jó néhány helyzetem, kapufám, most végre sikerült betalálnom. Remélem, a folytatásban nem kell ilyen sokat várni a következőre.

Volt benned görcsösség?
Egy támadó szellemű játékos számára, ha elmegy már majdnem a fél szezon, és még nem sikerült gólt rúgnia, akkor az elég idegesítő tud lenni. Ha ez átmegy görcsösségbe, akkor az még csak rosszabbít a helyzeten. Szóval nagyon kellett ez a gól.

Mennyire lehetett játszani ezen a mély talajon?
Nem tudom, hogy kívülről milyen volt, de belülről nem volt valami élvezetes. Ilyen talajon benne van, hogy hibázik az ember. Bár nem tudtuk a technikás, passzolgatós játékot játszani, de úgy hallottam, hogy főleg a második félidő kifejezetten élvezhető volt. Igyekeztünk alkalmazkodni a körülményekhez.

Mennyire lehetünk fáradtak szombaton az Újpest ellen?
Az biztos, hogy többet kell foglalkoznunk a regenerálódással. Sokat kivett belőlünk a talaj, de az újpestieknek szerdán pont a Fradi ellen lesz még egy Magyar Kupa mérkőzésük is, minden bizonnyal hasonlóan mély pályán. Szinte biztos, hogy nem cserecsapattal fognak kiállni, tehát nekik szombatig nehezebb lesz majd kipihenniük magukat.

Az eredménnyel, a döntetlennel mennyire vagy elégedett?
Csalódott vagyok, főleg azért, mert sikerült megfordítanunk a mérkőzést, amit azután nem tudtunk megtartani. Persze azért ez az egy pont a végén még nagyon sokat számíthat.

Kijelenthetjük, a góltól függetlenül is, hogy ez volt a szezonban a legjobb meccsed?
Ezt még nem gondoltam így végig, de a szurkolók körében sokat számít, ha valaki gólt szerez, így nehéz elvonatkoztatni. Egyébként én nem éreztem, hogy kiemelkedőt nyújtottam volna. Nem ment rosszul a játék, de volt már jobb meccsem is, persze lehet, hogy nem ebben a szezonban.

A még ősszel hátralévő két fordulóban is lesz találatod?
Sajnos nem vagyok jós, de mindent elkövetek majd ennek érdekében. Ami viszont ennél sokkal fontosabb, és amit most aláírnék: ne lőjek gólt, sőt akár ne is játsszak, csak nyerjük mindkettőt. Ez most a legfontosabb!

 

 



Isten éltesse Sándor Csikart! Moniz: Kupát akarunk nyerni!