mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Trinidadból több mint 15 millió forint érkezik Adamsnek

A Trinidad és Tobagó-i Labdarúgó-szöveteség a keddi közgyűlését követően bejelentette, hogy összesen 72 300 dollárral (15.7 millió forinttal) támogatja a Ferencváros súlyos szívinfarktust szenvedett védőjét, Akeem Adamset.


A Hasely Crawford stadionban megrendezett Új-Zéland elleni (0–0) felkészülési mérkőzésen a szurkolóknak lehetőségük nyílt Adamset támogató pólókat és jegyeket vásárolni, a bevételt pedig a helyi szövetség az FTC védőjének családjához juttatja el.

Az eladott dresszekből végül 50 ezer dollár folyt be, míg a meccsre kilátogató több mint 10 ezer drukkerből 446-an vásároltak 50 dolláros támogatói jegyeket (22 300 dollár), így a trinidadi szövetség összesen 72 300 dollárral járul hozzá Adams gyógykezeléséhez.

Raymond Tim Kee, a helyi sportági szövetség elnöke elégedetten nyilatkozott a befolyt pénzösszeggel kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a továbbiakban is minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy segítsék a Ferencváros légiósának felépülését.

A trinidadi szurkolóknak egyébként a későbbiekben is lehetőségük nyílik támogatni Adamset, aki édesanyja számlaszámán várja a további anyagi forrásokat.

Egy szurkolói portál jótékonysági akciójának köszönhetően 12 ezer dollár (2.5 millió forint) jut Adamsnek, míg a helyi profiliga tízezer dollárt (2.1 millió forintot) küld a családnak.

 

 



Tornyi Barnabás: A magyar csapatok magyar edzőkkel tudnak jól dolgozni Tényleg mindenkit hülyének néznek a magyar futballban