mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tornyi Barnabás: A magyar csapatok magyar edzőkkel tudnak jól dolgozni

Tornyi Barnabás, aki nem önként, de áttette székhelyét Katarból Orlandóba, a Sport TV Mai helyzet című műsorában az amerikai lehetőség mellett beszélt a magyar edzőkről, és elárulta véleményét Egervári Sándor munkásságáról is.



Hat évet töltött Katarban, ahol idén új törvény lépett életbe, melynek értelmében nyugdíjas korú külföldi edzőkkel nem hosszabbíthatnak szerződét a klubok. Tornyi Barnabás 52 edzőtársával együtt hagyta el Katart, új állomáshelye az Egyesült Államok, azon belül pedig Orlando. „Semmi nem vár, mindent fel kell építenem, csinálok egy futballakadémiát – árulta el Tornyi Barnabás a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Még zajlanak a tárgyalások, hogy milyen lehetőségei lesznek, de kedvezőek a kilátások. - Akivel most tárgyalok, annak van egy futballiskolája, ahol 600 gyereknél több van, ha vele kötök megállapodást, és őket veszem át, akkor onnan indulok”

A mester azt tervezi, hogy ennél is több gyerekkel dolgozhat majd Amerikában. Felvetődik a kérdés, miért nem Magyarországon teszi mindezt. „A családomnak jobb és nekem jobb, mert Magyarországon ma edzőnek lenni, vagy azzal dicsekedni, hogy valaki labdarúgó-edző, az most nagyon mélyen van – mondta a szakember, aki Katarban az Al Sadd csapatánál meg tudta valósítani a terveit, és ezt szeretné az USA-ban is. A magyar lehetőségekkel kapcsolatban azonban szkeptikus. - Lehet, hogy Magyarországon már nem tudnám bizonyítani esetleg a rátermettségemet, vagy a tudásomat nem tudnám kihasználni. Lehet, hogy nem kapnék állást, vagy bekerülnék abba a darálóba, amiben edző kollégáim vannak.”
Az ő véleménye az, hogy sokkal több van a magyar szakemberekben, mint amit a sajtóban olvas az ember. „Magyar edzővel az elmúlt években volt bajnokcsapat, többszörös magyar bajnokcsapat. A magyar csapatok magyar edzőkkel tudnak jól dolgozni, megkockáztatom, a magyar edzők felkészültségének a minősítése az most vakvágányon van” – vélekedik Tornyi Barnabás.

Az utóbbi időben a játékosok és a sajtó is kritikus hangnemet ütött meg a magyar edzőkkel szemben. „Amikor egyjátékos állást foglal, akkor nagyon kellett volna, vagy kellene vigyáznia, hogy milyen az a megnyilvánulás. Az újságírásnál pedig tudomásul kell venni, hogy nekünk bírni kell a kritikát, még akkor is, ha elbulvárosodott ez a sajtó, és jelenleg a szaksajtóval nem tudunk mit kezdeni” – fogalmazta meg véleményét. Sőt, a korábban több NBI-es csapatot irányító edző szerint nincs mindig egyenes arányosságban a siker és a balszerencse az edzők képességével. Ez pedig Egervári Sándorra is igaz. - Egervári Sándor, igenis kijelentem, eredményeket ért el, amivel vonzóvá, nézhetővé tette a válogatottat, szórakoztatta az embereket, de ebbe a két kudarcba most belefutott, hát belefutott, de hogy a saját késébe-e, azt majd megkérdezem tőle négyszemközt. ”



Simán nyerünk a vb-selejtezőn Trinidadból több mint 15 millió forint érkezik Adamsnek