mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Fülöp Marci köszöni, jól van, és már a Fradival edz

Nyár elején jelentette be Fülöp Márton, a  Aszterasz Tripolisz magyar válogatott kapusa, hogy rosszindulatú daganatot találtak kezében, ami miatt műtét, és hosszú kezelés várt rá. A fiatal játékos ma sajtótájékoztatón jelentette be, túl van az utolsó kemoterápiás kezelésen, és a visszatérésre készül.



Fülöp Márton túl van az utolsó kezelésen, és a visszatérésre készül (fotó: szerző felvétele)




Fülöp Márton eddig senkinek nem nyilatkozott betegségéről, ám most úgy döntött, egy családias beszélgetés keretében mindent elmond
- Az elmúlt négy és fél hónapban szerettem volna háttérbe vonulni. Ez megtörtént. Szeretném ezt az időszakot magam mögött tudni, és csak előre nézni. Onnan szeretném folytatni, ahol nyár elején abbahagytam. Februárban egy lövés után éreztem egy erős fájdalmat a kezemben. Pár napot kihagytam, aztán újra beálltam a kapuba, de a negyedik meccs után már olyan fájdalmaim voltak, hogy nem bírtam tovább folytatni a védést. Azonnal hazajöttem, és bár az elején bíztunk abban, hogy konzervatív kezeléssel meggyógyulok majd, április elején már elkerülhetetlen volt a műtét. Ekkor azonban még nem tudtuk, mi a gond, így áprilisban visszautaztam a klubcsapatomhoz, ahol öt és fél hét kihagyás után, 60 ezer néző előtt újra a kapuban állhattam a Görög Kupadöntőn, majd a rájátszásban is védtem négy meccset. Ezután jött az üzenet, hogy azonnal jöjjek haza, mert nagyobb a baj, mint gondoltuk. Itthon azonnal megműtöttek, majd négy kemoterápiás és harminc sugárterápiás kezelést kaptam, melynek most értem a végére. Minden eredményem nagyon jó, de hátravan másfél hét múlva egy kontroll, biztos vagyok benne, hogy ott is minden eredményem negatív lesz.

A kapus elmondta, fizikálisan nem hagyta el magát, bár nem tagadja, bepótolt olyan dolgokat, amelyekre a futball miatt eddig kevesebb idő jutott.
-Próbáltam a rossz dolgokban megtalálni a pozitívumot.



Együtt a Fülöp család. És újra mindenki mosolyog (szerző felvétele)

Bár Fülöp Márton csak pénteken kapta meg az utolsó kezelést, szombaton már Görögországban járt, ahol Aszterasz Tripolisz vezetői és szurkolói köszöntötték.
- Olyan szeretettel fogadtak, hogy felállt a szőr a kezemen, míg a vezetőktől a kezdés előtt kaptam egy emlékplakettet. Természetesen már most készülök a visszatérésre. Petry Zsolt felajánlotta, hogy bármikor kimehetek, és készülhetek a Hoffenheimel, és ugyanezt felajánlotta Ricardo Moniz is, akivel együtt dolgozhattam Angliában. Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, óriási lehetőség, hogy a fővárosban, a Ferencvárosnál edzhetek. Bár a kezelések kimerítőek voltak, nem gyengültem teljesen le. Őszintén mondom, én rosszabbra számítottam, hiszen egy tíz napja edzek a Fradival, és bár az első pár nap nehéz volt, egyre jobban érzem magam a pályán., Nem gondolkozom arról, hol folytatom a pályafutásom, arra törekszem, hogy a lehető legjobb fizikai állapotban legyek akkor, amikor az esetleges érdeklődőkkel beszélgetek majd.

Fülöp hozzátette, céljai még mindig a legnagyobbak, és tudja, a legtöbbet teljesíteni is fogja.
- Mint minden kisgyereknek, nekem is az volt az álmom, hogy a válogatottban egy világversenyen védjek, na és a Bajnokok Ligája szereplést sem szabad elfelejteni. Még egyik sem adatott meg, de bízom benne, hogy erről nemsokára már múltidőben beszélhetünk. Biztos, hogy élvezni fogom a futballt, mert nagyon hiányzik. Ilyenkor jön rá az ember - és az egyik legnagyobb tanulság is az egészben - hogy amikor jönnek a jó dolgok, akkor azokat meg kell becsülni, mert az élet kiszámíthatatlan.


Fehér György



Így tanulnak az edzőink Kovács Péter fejese aranyat érhet