mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Fradinál kizárták a rendbontókat a stadionból

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott ma a Ferencváros, amelynek témája az elmúlt időszak szurkolói megnyilvánulásai voltak. Mint ismeretes, az MTK elleni, Puskás-stadionban rendezett mérkőzésen a fanatikusok a háborús bűnökkel vádolt Csatáry Lászlóra emlékező molinót feszítettek ki. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 800 000 forintra büntette a klubot, de a rendőrség nem indít nyomozást az ügyben, mondván, nem történt bűncselekmény. A múlt vasárnapi derbin a szurkolók a pályára rohantak, az MLSZ 2 millió forintra büntette a klubot és szektorokat zárt be.




- Az MLSZ-től büntetést kaptunk, a szövetség figyelembe vette a kirekesztés ellen folytatott kampányunkat, a MOB-tól kapott Fair Play-díjat. Kértük a szurkolókat, jelentkezzenek, kik voltak a tettesek, de csak egy szurkoló jelentkezett, aki közölte, hogy a tették megbánta. Rajta kívül hét személyt azonosítottunk be. A tegnapi ülésen az FTC elnöksége úgy döntött, hogy hat hónapra kizárja őket a hazai és az idegenbeli meccsekről. Az önként jelentkező büntetését egy év időtartamra felfüggesztettük. A kitiltottak közül két ember először volt az FTC mérkőzésén. Ha mégis belógnának egy meccsünkre, akkor duplázódni fog a büntetésük. Az Újpest meccsen történteket két csoportra lehet osztani. Az egyik a lefújás utáni ünneplés, ami eufória volt, a nyolcvannegyedik percben megszakadt a meccs, ott Fradi-szurkolók átszakították a kordont és betörtek a pályára. Az elnökség tegnap utasította a a vezetőséget, hogy a pályára belépőket egy évre zárja ki a mérkőzések látogatásától. Továbbá azt, hogy nyújtson be fellebbezést, hogyha beazonosítjuk az elkövetőket, akkor enyhítsenek a büntetésen. Tizenhárom embert teljesen biztosan beazonosítottuk, de az azonosítások még tartanak, két személlyel kapcsolatban nem vagyunk biztosak. Emellett végeztünk egy közvélemény kutatást a szurkolói kártyával rendelkezők között telefonon. 27672 ember adott választ, ezeknek 82.1%-a azt kérte, zárjuk ki a rendbontókat. Nekem, mint az FTC elnökének kötelességem így tennem. Köszönet a játékvezetőnek, hogy csak minimális időre szakította meg a mérkőzést. A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz, több szurkolónkat előállítottak. Tőlünk képanyagokat foglaltak le, folytatódnak a további nyomozások.A Honvéd sokkal kevesebb bűnért sokkal nagyobb büntetést kapott az UEFA-tól. Ha ez nemzetközi meccsen történik, akkor zárt kapus büntetést kaptunk volna. Azt szeretném látni a Ferencvárosnál, hogy olyan legyen mint Dortmundban. Kemény emberek a lelátón, fantasztikus hangulat, de rendbontás nélkül - mondta a sajtóeseményen Kubatov Gábor, a zöld-fehérek elnöke.

A Ferencváros mai sajtótájékoztatója előtt és után is élénk témát szolgáltatott Adams infarktusa is


- Adams a tegnap délutáni edzés után fáradtságra panaszkodott, majd hazament, ahol szívinfarktust kapott - mesélte Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója. - Szerencsére még volt ereje telefonon felhívni Tóth Editet, aki egyből riasztotta Mark Ottent, aki ott lakik Adams mellett. Mikor a védőnk átért a társához, már nagyon rosszul volt. Szerencsére időben sikerült kórházba kerülnie, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán kezelik. Nagyon súlyos infarktusa volt, aminek semmi előjele nem volt korábban.Nyilvánvaló, hogy amikor leigazoltuk, ugyanúgy orvosi vizsgálaton esett át, mint bármelyik másik játékosunk az UEFA és a FIFA által előírt kardiológiai eljárásoknak megfelelően. Minden lelete negatív lett. Ha minden igaz, akkor már a második operáción is túlesett, az újabb infarktus veszélyét kizárták, de sajnos továbbra is súlyos állapotban van, az intenzív osztályon kezelik. A csapatnak délután lesz edzése, de már értesültek a történésekről, mindenkit nagyon megviseltek az események, edzőket, játékosokat vezetőket egyaránt.



Hihetetlen: 22 évesen szívinfarktust kapott a Fradi védője Élet-halál között a már háromszor műtött Adams